Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΚΑΙ... ΗΛΙΚΙΑΚΑ

 

Η είδηση είναι όταν φεύγει από την ομάδα ο ποδοσφαιριστής. Δεν είναι είδηση όταν έρχεται, όταν πρόκειται να έρθει κάποιος άγνωστος. Που δεν τον έχει ακούσει κανένας.

Το γεγονός το άξιο να επισημανθεί είναι το τέλος ποδοσφαιριστή από την ομάδα διότι τον γνωρίσαμε δυο ή τέσσερα χρόνια. Γιατί γίνεται παρελθόν ο παίκτης, επειδή αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιο του ή η ΠΑΕ δεν θέλει να συνεχίσει μαζί της.

Στην πραγματικότητα ούτε και η άφιξη ποδοσφαιριστή είναι είδηση. Μια βαβούρα είναι. Ένας σαματάς. Ένα πρωτοσέλιδο. Κάτι άγνωστο, αφού δεν ξέρει κανείς αν η με το ζόρι φιρμάτη μεταγραφή θα πιάσει τόπο.

'Αντε στο καλό, είπε ο ΠΑΟΚ Ζοζέ Μαουρίσιο. Καλός, λίγος, μέτριος, στην απόφαση της ΠΑΕ μέτρησε η ηλικία του Βραζιλιάνου. Δεν αξίζει τον κόπο να τον κρατήσουν άλλο έναν 32χρονο. Στο ρόστερ υπάρχουν ''γεροντάρες'' και χρειάζεται να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας και του πάγκου.

Μια άλλη φανέλα θα φορέσει ο Μαουρίσιο. Το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή δεν έχει πατρίδα και είναι ένα είδος τσιγγάνου. Σήμερα εδώ, χθες εκεί, αύριο αλλού... Ο Μαουρίσιο μετά από έξι χρόνια στη Τσετσενία και μα σαιζόν στην Ζενίτ Πετρούπολης ήρθε ''συστημένος'' στον ΠΑΟΚ, από τον προπονητή της Μιρτέα Λουτσέσκου στον γιο του Ραζβάν, όταν αυτός το 2017 κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Στη φώτο, ο Μαουρίσιο με τον Βιεϊρίνια, που περπατάει στα 35.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΑ 150 ΚΟΛΛΑΡΙΣΤΑ