ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ!

 
Πέφτει η χούντα τον Ιούλιο του 1974 και στα περίπτερα σκάνε μύτη και οι αριστερές εφημερίδες. Οι κομματικές και οι φιλοαριστερές. Ημερήσια φύλλα που έχουν πλήρες ρόστερ. Με τους κατάλληλους συντάκτες, άλλος στο υπουργείο δημοσίων έργων, άλλος στο γεωργίας, στο συγκοινωνίας, στο οικονομίας, στο παιδείας, στο εμπορικής ναυτιλίας κ.α., ρεπόρτερ πολιτικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς.

Καμιά Αυγή και κανένας Ριζοσπάστης, καμιά εφημερίδα αριστερών τάσεων  δεν είχε τον ‘’δικό της’’ δημοσιογράφο εντεταλμένο στο υπουργείο εθνικής αμύνης. Για να καλύπτονται ενημερωτικά, να έχουν το ρεπορτάζ είχαν συμφωνήσει με δημοσιογράφο καραδεξιό, χουντικό. ‘’Αποδεκτό’’ στο Πεντάγωνο.  

 Το υπουργείο στρατιωτικών ήταν το ‘’δημοσιογραφικό’’ γήπεδο μόνο 3-4 συντακτών, οι οποίοι εργαζόντουσαν για όλες τις εφημερίδες. Αν πήγαινε άλλος να κάνει καθημερινό ρεπορτάζ θα έπεφτε στο τείχος του Βερολίνου. Μηδέν ενημέρωση. Και τα νέα ήταν ‘’σιδερωμένα’’, απόλυτα ελεγχόμενα. Δημοσιογραφία ‘’Κρεμλίνου’’.

Ρωσική λέξη το Κρεμλίνο, θα πει Φρούριο. Το Κρεμλίνο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ένα μεσαιωνικό κάστρο, ήταν η έδρα των Τσάρων και σήμερα το διοικητήριο του Πούτιν. Λευκός Οίκος στις ΗΠΑ, Κρεμλίνο στη Ρωσία

‘’Πνεύμα Κρεμλίνου’’ υπήρχε στον Παναθηναϊκό, επί Αποστόλου Νικολαϊδη, του θεωρούμενου πατριάρχη, γιατί όχι και τσάρου του συλλόγου. Το ρεπορτάζ της ομάδας ήταν καθοδηγούμενο. Να μην υπάρχει ούτε αράδα εκτός γραμμής. Αυτά γράφουμε σήμερα, αυτά τα πνίγουμε. Όποιος δημοσιογράφος ήθελε να γράφει τα δικά του δεν είχε ‘’ενημέρωση’’ από το Κρεμλίνο του Παναθηναϊκού

Ο αξιοσέβαστος Απόστολος Νικολαίδης γεννήθηκε στην Βουλγαρία το 1896, ήταν πολυαθλητής του Παναθηναϊκού, και πέθανε το 1980, σα σήμερα 15 Οκτωβρίου. Με απόφαση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά την πτώση της χούντας, έγινε πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Το γήπεδο της Λεωφόρου φέρει το όνομα του.

 Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΟΝΙ