ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΟΝΙ

 

Όταν μια ΠΑΕ από το ξεκίνημα κιόλας της σαιζόν ψάχνεται για τον προπονητή διότι δεν της γεμίζει το μάτι, και τελικά μετά από μόλις τρία παιχνίδια τον διώχνει, το πράμα μοιάζει με τον νοικοκύρη που καλεί επειγόντως την πυροσβεστική να του σώσει το σπίτι. Τι, αλήθεια, μπορεί να κάνει ο 67χρονος Ρουμάνος Λάζλο Μπολόνι για τη φωτιά που ακόμα δεν έχει σβήσει στον Παναθηναϊκό;

Ο Μπολόνι με εμπειρίες από την Ευρώπη, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο εδώ και 26 χρόνια ως προπονητής, δεν έχει ιδέα από τον Παναθηναϊκό. Για τους παίκτες του, ένα το κρατούμενο. Και δεν προετοίμασε ο ίδιος την ομάδα εν όψει πρωταθλήματος, δυο τα κρατούμενα. Ο πυροσβέστης παλεύει με τη φωτιά, καμιά σχέση με γκρέμισμα και ανοικοδόμηση.Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Παραπέμπει σε προπολεμική εποχή το ''προπονητικό δρώμενο'' στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ξεκίνησε με τη διακοπή συνεργασίας του Δώνη, συνεχίστηκε με τον Ισπανό Πογιάτος και τον Πορτογάλο Πίντο, ο οποίος τελικά δεν προσελήφθη διότι, έστω στο παρά ένα έδωσε θετική απάντηση ο ουγγρικής καταγωγής Μπολόνι.

Δυνατή περίπτωση για τα δεδομένα του σημερινού Παναθηναϊκού ο Ρουμάνος Λάζλο Μπολόνι. Η παρουσία του οποίου σχίζει στα 4 και στα 8 και στα 16 και στα 32 και στα 64 το υποτιθέμενο πλάνο της ΠΑΕ εν όψει της νέας σαιζόν. Φτου και απ’ την αρχή. Και τσιμουδιά για ό,τι ήθελε προκύψει. Παράλογο και αντιποδοσφαιρικό θα είναι να ζητηθούν αύριο ευθύνες από τον Μπολόνι αν η ομάδα μείνει εκτός αγωνιστικών στόχων.

Ο Μπολόνι κλήθηκε ως πυροσβέστης, όχι ως αρχιτέκτων και μηχανικός. Αντιληπτό πως δεν παραδίδονται τα αποδυτήρια στον νέο προπονητή για να εφαρμόσει συγκεκριμένο σχέδιο τακτικής, αξιόμαχο και αποτελεσματικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΠΑΕ. Ποιες απαιτήσεις;

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχασε την παρτίδα 2020-21 και πλέον ό,τι κάτσουν τα ζάρια. Υπ’ όψιν ότι σε μια σοβαρή ΠΑΕ, σε ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί σύγχρονα και με προδιαγραφές, ο προπονητής, και ο πιο πετυχημένος στον πλανήτη, είναι υπόλογος στον εργοδότη. Μ’ άλλα λόγια δεν κάνει ό,τι του καπνίσει, αλλά ενεργεί σύμφωνα σε πλάνο συγκεκριμένο, το οποίο έχει εγκριθεί από τον μεγαλομέτοχο.

Ποιος, και με ποια λογική, θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Μπολόνι για τούτο και το άλλο; Ο κανένας. Θα ξανασαλπάρει το καράβι και θα ταξιδεύσει, όπως το κουμαντάρει ο νέος καπετάνιος. Στη φώτο, ο Μπολόνι το 2002 όταν ήταν στην Σπόρτιγκ Λισαβώνος, με τον ''μαθητή'' του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ