ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΚΑΣΤΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ… ΓΛΥΤΩΣΕΙ

 

Αυτό τώρα πως το λες. Έγινε πρώτη φορά και ήταν όχι απλά ξαφνικό, αλλά ολότελα μειωτικό για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος προπονητής Λουτσέσκου παίρνει το πρωτάθλημα το 2019, ξεκινάει κανονικά την προετοιμασία εν όψει της νέας σαιζόν, και μόλις πριν αρχίσει το πρωτάθλημα εγκαταλείπει την ομάδα. Δεν ξανάγινε.

Και ξαναγίνεται το έργο, στη μέση της σαιζόν αυτή τη φορά, με τον αντικαταστάτη του Ρουμάνου, τον Πορτογάλο Φερέιρα. Ο οποίος πουλάει κι αυτός την ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ανοικτά μέτωπα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και η ΠΑΕ για δεύτερη φορά συλλαμβάνεται ανέτοιμη. Με συνέπεια να προχωρήσει σε βεβιασμένη και πυροσβεστική λύση. Να αναλάβει ο άνευ διπλώματος προπονητού Πάμπλο Γκαρσία, που εργαζόταν στους μικρούς της ΠΑΕ.

Ε, αφού προέκυψε μια φορά το κακό, και δεύτερη, γιατί να μην τριτώσει;

Ο 42χρονος Αμπέλ Φερέιρα χρυσοπληρώθηκε για να αντικαταστήσει εκτός προγράμματος τον Λουτσέσκου. Έσπασε το συμβόλαιο του στην Πορτογαλία και στην πορεία δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου ευχαριστημένοι μαζί του στον ΠΑΟΚ. Τελικά, δεν τον σούταραν διότι δεν έβρισκαν άλλον στα μέτρα τους. Έκπληξη που ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Φερέιρα για δεύτερη σαιζόν στην Τούμπα, και η έκπληξη της έκπληξης να τους αφήνει στα κρύα του λουτρού για την… Βραζιλία. Άλλο απίστευτο. Οι Βραζιλιάνοι έρχονται στην Ευρώπη, ένας Πορτογάλος από Θεσσαλονίκη πάει Σάο Πάολο, διότι ήθελε να γλυτώσει από τον ΠΑΟΚ. Επειδή προέβλεπε το προσωπικό του κόστος σε περίπτωση πάλι απώλειας του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.
Αδιάφορο το πως ενεργεί ο κάθε επαγγελματίας, ο κάθε Λουτσέσκου και ο κάθε Φερέιρα. Το ζήτημα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ με δική του ευθύνη είναι απροστάτευτος, λες και τον αντιμετωπίζουν ως ερασιτεχνική ομάδα το Νο 1 στέλεχος της ΠΑΕ, όπως είναι σήμερα ο προπονητής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.  

Την Παλμέιρας, τη νέα ομάδα του Φερέιρα, έφτιαξαν το 1914 Ιταλοί μετανάστες, ενώ επίσης στο Σάο Πάολο οι Πορτογάλοι ίδρυσαν την Κορίνθιανς, το 1910. Αιώνιοι αντίπαλοι, κάτι σαν Ολυμπιακος και Παναθηναϊκός, είναι η Κορίνθιανς (7 πρωταθλήματα) και η Παλμέιρας (10, τα περισσότερα στη Βραζιλία). Η πλουσιώτερη ομάδα της χώρας, αλλά και η δημοσφιλέστερη, είναι η Φλαμέγκο, αυτή έχει αιώνια αντιπαλότητα με την Φλουμινέτσε.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ... ΛΕΙΨΑ