ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΤΙ;

 

Ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε με τον ΟΦΗ. Θα κερδίσει, οπωσδήποτε. Ποιος το λέει αυτό; Την περασμένη αγωνιστική πήρε τον δεύτερο του πρωταθλήματος Άρη, μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. Τον ΟΦΗ δεν θα νικήσει; Όπως τον... νίκησε και την περασμένη σαιζόν. Λάθος.

Τις τρεις τελευταίες φορές που συναντήθηκαν στην Αθήνα για το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ καθάρισε σαν αυγό τον Παναθηναϊκό. Ποιος το λέει αυτό; Η κουτσή Μαρία και συμφώνησε και η Μαρία Πενταγιώτισσα. Κι αν έχει κάποιος αντίρρηση ας ανατρέξει στα κιτάπια. Το 2018 και το 2019 κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 ο ΟΦΗ και το 2014 με 2-1.

Έβγαλαν το συμπέρασμα οι φωστήρες της πιάτσας μετά το διπλό στο Βικελίδης: Ο Παναθηναϊκός αυτή τη δόση βγαίνει σίγουρα στην Ευρώπη. Σύμφωνοι. Έγινε. Να κάνει τι, όμως, ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, για να έχουμε καλό ερώτημα. Ο Παναθηναϊκός ή ο Άρης πάνε να σηκώσουν την κούπα στο γιουρόπα; Μήπως να μπουν στους ‘’8’’, έστω στους ‘’16’’. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Αβέβαιο είναι αν θα περάσουν στους ‘’32’’, αν θα μπουν στους ομίλους του γιουρόπα. Το ίδιο ισχύει για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, τον Αστέρα, όποια ομαδάρα από Ελλάδα περάσει στο δεύτερο σε φράγκα κύπελλο της ΟΥΕΦΑ.

Μη ξεχνάμε! Τι έκανε στην Ευρώπη ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Αστέρας, η κάθε ελληνική ΠΑΕ. Προκρίνεται στην Ευρώπη και το πιο πιθανό είναι να τρώει ξύλο, από ομαδίτσες άγνωστες και στη χώρα τους. Μη ξεχνάμε! Ας θυμόνται πρώτα οι χειροκροτητές και μετά να πανηγυρίζουν για την πρόκριση. Στη φώτο, από το Παναθηναϊκός0 ΟΦΗ 1-3 στην προηγούμενη αναμέτρηση των δυο ΠΑΕ, Απρίλιο του 2019. Είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι με κτύπημα πέναλτυ του Μακέντα. 

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πρώτα να γίνει Παναθηναϊκός και μετά να ονειρεύεται ευρωπαϊκά. Νομίζω.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ