Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

 

Κατ’ αρχήν είναι το ποδόσφαιρο. Πρώτα αυτό και μετά οι δυο ομάδες. Και μετά η πρόκριση. Και μετά η νίκη και ο αποκλεισμός της μιας αντιπάλου. Με Ολυμπιακό και Αϊντχόβεν είδαμε δυο συναρπαστικά και χορτάτα παιχνίδια, με εννέα γκολ στη σούμα. Πρώτα, λοιπόν, αυτό σημειώνουμε με την παρατήρηση ότι δεν ήταν και άριστες οι δυο ομάδες. Ναι μεν δεν μας παρουσίασαν ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά οι δυο κόντρες τους μας αιχμαλώτισαν.

Ο Ολυμπιακός με επτά μαύρους στους ένδεκα ξεκίνησε το ματς ρεβάνς και τελείωσε το ημίχρονο να χάνει 2-0 από δυο στημένα. Κι όμως, στάθηκε πολύ καλά, αγωνίστηκε στα ίσα, σε κάποια πεντάλεπτα ήταν πρωταγωνιστής, αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο, διαφορετικό σ’ όλα, αφού είχε γράψει το 2-0, ο Ολυμπιακός ισάξιος και κάτι παραπάνω αντίπαλος, αλλά… χανόταν κατά διαστήματα. Από τη μια έδειχνε ικανός να το γυρίσει, ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, από την άλλη εκτός ρυθμού έδινε την εντύπωση ότι δεν κυνηγάει την πρόκριση. Δεν συνέβαινε αυτό.

Στο Καραϊσκάκη ο Μασούρας μπήκε στο 68 και στο 83 έκανε το 4-2. Στο Αϊντχόβεν ο Χασάν μπήκε στο 79 και μείωσε στο 88. Το λάθος! Της ολλανδικής ομάδος το… ατόπημα να επιτρέπει στα τελευταία λεπτά να ανασαίνει στην περιοχή της το θηρίο ο αντίπαλος. Θηρίο, βέβαια, ο Ολυμπιακός ο οποίος δεν συμβιβάστηκε με τον αποκλεισμό. Απόδειξη ότι έκανε φάσεις μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με κεφαλιά ο Ελ Αραμπί στο τέρμα από κοντυνή απόσταση στέλνει τη μπάλα και στην επιστροφή σκοράρει ο Χασάν. Πρόλαβε ο Αιγύπτιος σε κατάσταση… σωριασμένος στο έδαφος και ευστόχησε. Ένα, μόλις ένα δέκατο του δευτερόλεπτου να καθυστερούσε να βρει τη μπάλα το πόδι του Αιγύπτιου, σήμερα στην κλήρωση θα ήταν η Αϊντχόβεν.

Σε δέκατα του δευτερόλεπτου παίζονται οι παρτίδες και άσε να λένε κάποιοι μεγαλοστομίες.    

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΡΕΦΑ, ΜΑ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ!