ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ...

 
Δεν παραμυθιάζομαι μ αυτά που κυκλοφορούν δεξιά κι αριστερά για το νέο γήπεδο του Παναθηαναϊκού στον Βοτανικό. Όλα όσα λέγονται και γράφονται είναι πολύ εύκολο να δει κανείς ότι είναι αέρας σκέτος. Τίποτα συγκεκριμένο. Τίποτα χειροπιαστό. Επόμενο οι θύμησες να σε πηγαίνουν πίσω. Μέχρι Μοάτσο!
Πιο δυνατό μυαλό και από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο Ιωάννης Μοάτσος, δέκα χρόνια πρόεδρος του Παναθηναίκού, στενός συνεργάτης του Νικολάου Πλαστήρα, στα μέσα και στα έξω της εποχής του, και με δέκα καράβια, παρακάλώ. Κι όμως δεν τα κατάφερε να φτιάξει γήπεδο, παρά μόνο να σηκώσει έξέδρα στη Λεωφόρο. 
Κι αυτό που δεν κατάφερε ο Μοάτσος, δεν το έκανε κανένας άλλος απ' όσους δυνατούς πέρασαν από τον Παναθηναϊκό. Τι Νικολαίδης, Μαντζαβελάκης, Βαρδινογιάννης και σία. Πάντα μέσα στα πράγματα ήταν οι επώνυμοι του ''συλλόγου μεγάλου'' προ δικτατορίας, επί χούντας, μεταπολίτευσης, πρώτης φοράς αριστερά, στην Ελλάδα του μνημονίου και την μεταμνημονιακή. 
Και σήμερα μόνο τυχαίος δεν είναι για τη σημερινή κατάσταση ο Αλαφούζος. Ο ιδιοκτήτης με το πρώτο εργαλείο στην πιάτσα- το κανάλι σκάι, που πολέμησε τον σύριζα και τα έδωσε όλα για τον Μητσοτάκη. Κι όμως δεν το βλέπω να προχωράει το κόλπο με το Βοτανικό. Κάποια στιγμή στον καναλάρχη θα του σκάσουν το μυστικό: Που να τραβιέσαι στο Βοτανικό, πάρε για πάρτη σου το ΟΑΚΑ. 
Γιατί να μην έχουν δίκαιο οι χουλιγκάνοι να γαυγίζουν γι' αυτά που διαμαρτύρονται για το καλό του... συλλόγου;
Παλιά ιστορία. Και στον Τζίγγερ του είχαν κάνει ''χάρισμα'' το ΟΑΚΑ, για πάρτη του, να το κάνει ό,τι θέλει. Να γρεμίσει, να κτίσει ό,τι γουστάρει μέσα στο στάδιο και απ' έξω, με εστιατόρια, παιδότοπους κλπ κλπ. Ο γιος του Βαρδή δεν τσίμπησε. Σήμερα, όμως, το καλοβλέπει, όμως όχι ως Παναθηναϊκός. Να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση, που θέλει να απαλλαγεί από το ΟΑΚΑ. Δηλάδή;
Αν τσιμπήσει στην ''ευκαιρία'' που θα του προτείνουν ο Αλαφούζος, να του παραχωρήσουν σχεδόν τζάμπα το ΟΑΚΑ για 40 -49 χρόνια, τότε η παρέα που στήνεται Λάτσης, Μυτιληναίος, Τζίγγερ, Μαρινάκης και κάποιοι άλλοι τριτοδεύτεροι θα κάνουν πρόταση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του ολυμπιακού σταδίου με επενδύσεις και αναβάθμιση του πρότζεκτ. Έτσι το δημόσιο θα γλυτώσει από το στόμα του λιονταριού, τη φαγάνα του ΟΑΚΑ. 
Και ο ''στεγασμένος'' στο ολυμπιακό στάδιο Παναθηναϊκός; Να κόψει το κεφάλι του, διότι το κονσορτσιουμ που θα αναλάβει δεν θα αναγνωρίζει καμιά δέσμευση χρήσης του χώρου από κανέναν Παναθηναϊκό, ας έχει χαρτιά υπογεγραμμένα ο καναλάρχης.
Διαβαστε ακομα:

ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η... ΙΤΑΛΙΑ