ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ

 

Αυτά συμβαίνουν μόνο στις προηγμένες χώρες, θα αναφωνήσει κάποιος διαβάζοντας την ακόλουθη είδηση. Επενδυτικός τραπεζίτης με ετήσιες απολαβές 1 εκ. στερλινών «έκλεβε» συστηματικά για πέντε χρόνια τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Λονδίνου μη καταβάλλοντας το ακριβές αντίτιμο, κάτι που του στέρησε τη δουλειά και την άδεια του. Φοβερά πράγματα.

Ερώτημα πρώτον. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Η απάντηση είναι όχι, διότι στην χώρα μας όσοι έχουν ένα τόσο υψηλό εισόδημα δεν καταδέχονται να μετακινούνται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Ερώτημα δεύτερον. Στην Ελλάδα μπορεί να χάσει κανείς τη δουλειά του, αν συλληφθεί να μην ακυρώνει το εισιτήριο του σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Η απάντηση υπάρχει αν έχετε όρεξη για αστεία.

Όποιος συλλαμβάνεται χωρίς εισιτήριο σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς πληρώνει πρόστιμο ίσο με το 60πλάσιο του αντιτίμου. Για να συμβεί αυτό πρέπει να συλληφθεί, κάτι που προϋποθέτει την παρουσία ελεγκτή, είδος εν ανεπάρκεια ,όπως θα σας διαβεβαιώσει ο τακτικός χρήστης των αστικών συγκοινωνιών.

Προϋποθέτει επίσης βούληση του ελεγκτή, οποίος έχει κάθε λόγο να φοβάται τους τζαμπατζήδες,. ορισμένοι από τους οποίους έχουν ξυλοφορτώσει συναδέλφους του για να μην πληρώσουν το πρόστιμο.

Στην Ελλάδα σήμερα οι μισοί πληρώνουν εισιτήριο και οι άλλοι μισοί δεν πληρώνουν. Άλλοι γιατί δεν έχουν, άλλοι γιατί δεν θέλουν. Τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών έχουν μειωθεί αρκετά και τα δρομολόγια έχουν αραιώσει επικίνδυνα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες μοιάζει ανέκδοτο το να θαρρεί κανείς ότι ένας τζαμπατζής, τραπεζίτης κι όχι δεν έχει σημασία, θα μπορούσε να πάθει ό,τι και στην Αγγλία., Να τον σουτάρουν απο τη δουλειά του, δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί πληρώνει μόνο ο Παπαγεωργόπουλος;