ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το 1989, μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Κοσκωτά, ξέσπασε σάλος για το ρόλο του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Δ. Χαλικιά. Διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση λόγω της στενής φιλίας του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι σκοπίμως δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως την πολιτική ηγεσία και την κοινή γνώμη για τις έκνομες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της Τράπεζας Κρήτης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατηγορείται από το ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί δεν ενημέρωσε εγκαίρως και επαρκώς για την επικίνδυνη κατάσταση της Οικονομίας, αλλά γιατί διέρρευσε δυσμενή στοιχεία για να κάνει κακό στην κυβέρνηση. Λες και υπήρχαν μη δυσμενή στοιχεία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έσπευσε να πάρει θέση, δηλώνοντας ότι αν πρέπει να ελεγχθεί για κάτι ο Γιάννης Στουρνάρας, αυτό δεν είναι η διαρροή δυσμενών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας, όπως τον κατηγορεί η κυβέρνηση, αλλά η παράλειψη του να ενημερώσει τον πολιτικό κόσμο και τους πολίτες για την οικονομική κατρακύλα.

Αναρωτιέμαι αν και με ποιο τρόπο θα μας ενημερώσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο ναυάγιο. Με λόγια άραγε ή με έργα; Προφανώς με έργα. Ίσως με το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο, τον ανανεωμένο ΕΝΦΙΑ και τον φρεσκαρισμένο ΦΠΑ και την έκτακτη εισφορά. Η μήπως με κάποιο κόλπο σχετικά με τις καταθέσεις;

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος υπέδειξε στον Τσίπρα την κρυψώνα με τα 750 εκατ. ευρώ