Η «ΚΟΜΠΙΝΑ»ΜΕ ΤΙΣ OFF-SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

Έχεις λεφτά, πολλά λεφτά. Είσαι ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο Νταίηβιντ Μπέκαμ, ο υπουργός εθνικής άμυνας χώρας που ξοδεύει τα δις σε εξοπλισμούς και ξεσκίζεις τις μίζες. Αυτό συζητάμε, τι κάνεις όταν τα βγάζεις χοντρά, νόμιμα, παράνομα, άσχετο.

Το νόμιμο χρήμα να το προστατεύεις από την πουτάνα την εφορία, που θέλει να πιει το αίμα σου από τον κόπο σου, από τη φήμη σου, από την αξία σου. Το παράνομο χρήμα αν είναι δυνατόν να το ξεπλύνεις, να το «νομιμοποιήσεις». Τι κάνεις;

Απευθύνεσαι στον τραπεζίτη τον πονηρό που σου προκαλεί εμπιστοσύνη και ενδιαφέρεται κι αυτός να χαρτζηλικωθεί με αξιοπρέπεια. Αυτός, ο διευθυντής της τράπεζας θα σε καθοδηγήσει.

-Κύριε Πακετάτε, θα σας συστήσω την ειδική εταιρεία Μοζάκ Φονσέκα, η οποία θα αναλάβει όλες τις διατυπώσεις. Θα συστήσει μια παράκτια εταιρεία π.χ. στους Παρθένους Νήσους της οποίας θα είστε ιδιοκτήτης ή, όποιο άλλο πρόσωπο επιλογής σας, και σ' αυτήν την άγνωστη, εκτός χώρας off-shore εταιρεία θα καταλήγουν τα έσοδά σας, νόμιμα.

Η ΠΑΕ, η διαφημιστική εταιρεία, η κινηματογραφική εταιρεία, για κάθε δουλειά σας, τη συναλλαγή δεν θα την κάνετε εσείς, κύριε Πακετάτε, αλλά η off-shore της οποίας είστε κρυφός ιδιοκτήτης. Και θα φορολογείστε ελάχιστα, σχεδόν μηδενικά.

Διαβάστε ακόμα:

Κοροϊδία η παραίτηση του λαδιάρη πρωθυπουργού