Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...

 

Μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα η Μπαρτσελώνα έβαλε στο ταμείο της 154 εκ. ευρώ την περασμένη σαιζόν. Το συνολικό ποσό για τις 20 ομάδες της Primera Division ανήλθε στο 1 δις 300 εκ. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Και τι μας λένε; Δεν στέκει σύγκριση Ισπανίας και Ελλάδος. Με μια άλλη κουβέντα η ελληνική ΠΑΕ δεν έχει το δικαίωμα να σκέπτεται να... αποκλείσει ανώνυμη εταιρεία από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Η λέξη ''μπίζνες''. Αφήνουμε στην άκρη τον οπαδό, που έχει τους συναισθηματισμούς του και αντιμετωπίζει μεταφυσικά και ιδεολογικά την ομαδούλα του. Για τον μεγαλομέτοχο, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, κι ένα σωρό άλλους επαγγελματίες που τρώνε ψωμί από τη μπάλα, η δουλειά είναι μπίζνες. Μόνο μπίζνες.

Πως να ανταγωνιστεί η ελληνική ΠΑΕ την π.χ. Ρεάλ αν κληρωθεί αντίπαλος της όταν η ισπανική το 2017-18 πήρε 148 εκ. μονάχα από την τηλεόραση; Η Αθλέτικο Μαδρίτης 110, η Σεβίλη 74, η Αθλέτικο Μπιλμπάο 73, η Βυγιαρεάλ 67, η Ρεάλ Σοσιεδάδ 62, η Θέλτα 53, η Μπέτις 53 κ.α.

Τι σημαίνει μπίζνες στο ποδόσφαιρο; Πουλάνε και θέαμα οι εταιρείες που τις λένε... σύλλογοι και σωματεία και ομάδες. Και θέαμα είναι ποδόσφαιρο που ικανοποιεί τον ποδοσφαιρόφιλο, τον τηλεθεατή. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο μοιάζει ακόμα με το... θέαμα, δηλαδή την κακομοιριά της μίζερης, της μελό ταινίας όπου ''δικαιώνεται'' η φτωχιά αλλά τίμια κοπέλλα, η φουκαριάρα, η ορφανή και απροστάτευτη, η παρθένα, η αδικημένη.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ