ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑ-ΚΡΑ, ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ

 
Επιτέλους! Άλλο έργο είναι να είσαι στην απ' έξω και να βρίζεις τον άλλον που υποτίθεται έχει την ευθύνη. Κι άλλο να πιάνεις δουλειά στη θέση του αλλουνού που για χρόνια τον είχες σε καθημερινή κριτική. Δεν είναι το ίδιο. Δεν σημαίνει, δηλαδή, ότι επειδή ξέρεις να τα χώνεις στην κυβέρνηση, είσαι και άξιος και κατάλληλος να αντικαταστήσεις εσύ τον αποτυχημένο. 
Δεν το συζητάμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα. Αυτές οι, εκλεγμένες για να μη ξεχνιόμαστε κυβερνήσεις, με την συνενοχή του κόσμου, παρέδωσαν τη χώρα στα μνημόνια. Άλλο αυτό, κι άλλο ότι ο Τσίπρας έχει το... ταλέντο να μας βγάλει από το λούκι. 
Λέω Τσίπρας κι όχι Σύριζα, διότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο κόμμα, το οποίο να λειτουργεί δημοκρατικά, να έχει άποψη, τέλος πάντων να λαμβάνεται υπ' όψιν από τον πρωθυπουργό. Αυτό το φάντασμα του Σύριζα είναι εξαφανισμένο, παραδομένο στο Μαξίμου. Και οι σύντροφοι βουλευτές, αλλά και στελέχη του κόμματος, πραγματικά κοράκια ό,τι αρπάξουν, όσο κρατήσει η θητεία τους στο δημόσιο.
Τι θα παραδώσει ο Τσίπρας; Θα φύγει από την κυβέρνηση και θα ξαναγυρίσει στο πόστο του. Να τα χώνει στην κυβέρνηση. Τι μπουρδέλο παρέλαβε και ποια χαλάσματα θα αφήσει πίσω του; Αυτό έχει σημασία. Όχι το τι θα λέει μετά την κηδεία που ήδη έκανε κι αυτός στο κράτος. Την ΔΕΗ την κτύπησαν αλύπητα. Μεγάλη η ζημιά. Και το μέγα κακό έχει παρενέργειες σ' όλη την εθνική οικονομία. 
Από την άλλη, για να είμαστε σωστοί, ο Τσίπρας δεν είχε ποτέ δεσμευτεί ότι θα εξυγιάνει την ΔΕΗ. Ναι, αλλά δεν είχε υποσχεθεί πως και θα την σακατέψει.   
Διαβάστε ακόμα:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑΦΕΥΓΑ