Η ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

 

Στην Τουρκία παίζει κανονικά το μπαξίσι. Γέννημα της τουρκικής κοινωνίας εδώ και αιώνες είναι το μπαξίς, άλλωστε είναι τούρκικη λέξη, όπως και το ρουσφέτ, το κισμέτ και πάνω από χίλιες λέξεις που έχουν «ελληνοποιηθεί».

Η κυρία Σεϊντάν Γκιλντιρίμ, η δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη παίζει μπάλλα μ’ όλα τα μέσα για τον ακριβοθώρητο πελάτη της. Μπαξίς, ρουσφέτ και τα λοιπά.

Τελικά, το μπουντρούμι, άλλη τούρκικη λέξη, μπουντρούμ, που έχουν βάλει τον Φιλιππίδη θεωρείται από τα «καλά» στη φυλακή του Μαλτεπέ. Μόνον με οκτώ φυλακισμένους μαζύ είναι ο Άγγελος, όχι με 24, όπως σ’ άλλα κελιά.

Λέμε κελί, όμως πρόκειται για ένα μακρόστενο δωμάτιο, όπου οι κάμερες παρακολουθούν τους λεχρίτες φυλακισμένους, μη σκοτωθούν, μην πηδηχθούν, μην αυτοκτονήσουν.

Και το μπαξίς «θεσμός» κανονικά. Να σου δώσουν μια σοκολάτα, ένα τσάι, να σου επιτρέψουν να κάνεις ένα μπάνιο σαν άνθρωπος σ’ ένα χώρο πιο κυριλέ. Γρόσια να έχεις για το μπαξίς στους δεσμοφύλακες.

Τρέχει, λοιπόν, η κυρία Σουλτάνα Γκιλντιριμ να δει τι θα κάνει με τον Φιλιππίδη, πότε στην ΓΑΔΑ της Τουρκίας, πότε στο υπουργείο δικαιοσύνης και μοιράζει μπαξίσια δεξιά και αριστερά. Άσε ότι η κυρία Μπουμπού Γκιλντιριμ, γκιουζέλ πράμα, είπε στον Φιλιππίδη ότι ήταν μέγα λάθος να παραιτηθεί των «δικαιωμάτων» του σαν συλληφθείς σε ξένη χώρα, προκειμένου να απλουστευθεί η διαδικασία εκδόσεως του. Στόχος της δικηγορίνας είναι να μην επιστρέψει ο πελάτης της στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Μπέρδεμα στη διαδικασία εκδόσεως του Φιλιππίδη