Ο ΜΙΣΤΕΡ ΤΙΠΟΤΑΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

 

Έχει πλάκα ο Πάπας της Ρώμης. Δεν το λέω στην πλάκα, το γράφω με κάθε σοβαρότητα. “Σταματήστε τον πόλεμο...” έκανε έκκληση στην προσευχή της Κυριακής ο Φραγκίσκος. Τι είναι αυτό; Ένα σκέτο καλαμπούρι. Αυτό είναι.

Είναι ο Πάπας, ο αρχηγός της μεγαλύτερης θρησκείας στη γη, των καθολικών χριστιανών, και για να δείξει ότι είναι κάποιος, δηλαδή ο τίποτας, ζητάει από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να σταματήσουν το μακελειό. Ανέκδοτο η δουλειά.

“Παρακαλώ, σταματήστε, σας το ζητάω από καρδιάς..., αδελφοί, αδελφές, ποτέ πόλεμο, ποτέ.... Να γίνει ειρήνη στη Γάζα, στο Ιράκ, στην Ουκρανία”. Αυτά από τον Πάπα που ζει στα σύννεφα. Ο αποδυτηριάκιας που ζει στη γη έχει να πει τα δικά του.

Ο Πάπας δεν κάνει πόλεμο. Άρα, δεν είναι αυτός που θα αποφασίσει να σταματήσει ο πόλεμος. Ο πόλεμος, κατάρα σκέτη, άλλο αυτό, έχει μία σκοπιμότητα. Κι αυτή η σκοπιμότητα, αυτή η αναγκαιότητα του πολέμου, είναι υπεράνω θρησκείας.

Η θρησκεία, δηλαδή ο φόβος του Θεού κι όλα τα σαλιαρίσματα του παπαδαριού κάθε δόγματος, είναι αδύνατον να σταματήσουν την απόφαση να χυθεί αίμα, δίκαιων και αδίκων, ακόμα και παιδιών απροστάτευτων.

Μιλάμε για μπίζνες. Χοντρές μπίζνες. Αυτό είναι ο πόλεμος. Η κάθε είδους εχθροπραξία. Μπίζνες στο εμπόριο όπλων. Τα νούμερα είναι τερατώδη. Ουδείς πολεμάει με σφενδόνες. Κι έχεις τον κάθε Πάπα και πατριάρχη να πει το παραμύθι του “Αδέλφια, όχι πόλεμο”.

Κι όμως, παρ' ότι ο Πάπας ανοικτά κάνει το παιχνίδι του, δεν αυτοκαταργείται. Ενώ, δηλαδή, απομυθοποιεί τη θέληση του Θεού, χα χα χα, χι χι χι, ότι δεν θέλει πόλεμο ο παντοδύναμος, να, που το αίμα των αθώων γεμίζει κουβάδες. Όλοι λένε ότι ο Πάπας είναι καλός, είναι με το καλό. Πόσοι λένε ότι ο Πάπας, αυτός που μιλάει με τον Θεό, είναι ο τίποτας, ο αδύναμος να επιβάλλει την ειρήνη;

Διαβάστε ακόμα:

Γκόμενα θέλει όχι σχέση με δέσμευση