Ο ΣΠΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

 

Ομολογώ ότι είχα ξεχάσει το χαστούκι του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης με την ονομασία Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη στην βουλευτίνα του ΚΚΕ, του αρχαιότερου κόμματος στην Ελλάδα Λιάνας Κανέλλη. Μετά από κάποια χρόνια, αλήθεια πόσα, ήταν επόμενο να λησμονήσω εντελώς εκείνο το... αλησμόνητο σκηνικό σε πρωινή εκπομπή καναλιού. Το θυμήθηκα όταν η δικαιοσύνη έκρινε ότι η συμπεριφορά του Κασιδιάρη ήταν απαράδεκτη, δεν κρίνεται αθώος, όμως απαλλάσσεται της κατηγορίας.

Μιλάμε για πλάκα. Σκέτο καλαμπούρι. Κι αυτό που αξίζει να πει κανείς δεν είναι τόσο η γελοιοποίηση ενός γεγονότος που τόσο απασχόλησε και έφθασε στο δικαστήριο, όσο η καθυστέρηση να εκδικαστεί η υπόθεση. Μετά από τόο καιρό, αλήθεια πόσο.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Γίνεται ένα έγκλημα και επ' αυτού η δικαιοσύνη αποφαίνεται μετά από... κάποια χρόνια. Η δουλειά πάει στο εφετείο και ακόμα παραπέρα και, τελικά, έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μας, έχουν πέσει κι ακόμα η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Μιλάμε γενικά, όχι για το συγκεκριμένο χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη.

Όσο για τη γελοιοποίηση, έτσι χαρακτηρίζω τα... σχόλια κι όλες τις αντιδράσεις μετά την απαλλαγή του Κασιδιάρη που έδωσε τροφή σε ρεπορτάζ. Βρίσκουν κάποιοι την ευκαιρία και λένε διάφορα και ασχολείται το πανελλήνιο με την «άνανδρη» επίθεση άνδρα σε γυναίκα. Αυτό λέγεται γελοιοποίηση. Ο δε Κασιδιάρης είπε στο δικαστήριο: «Πράγματι όπως είπε ο κύριος εισαγγελέας ένας άνδρας δεν κτυπάει μια γυναίκα, όμως είχα μια άσχημη στιγμή. Δέχθηκα κτύπημα με κάποια έντυπα στο πρόσωπο, φαίνεται ο σπασμός στο πρόσωπό μου...».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ελληνας έχει πάντα δίκαιο