ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ

 

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια κουλουρού, σε γυναίκα που πουλούσε κουλούρια. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι μια άνεργη. Περίεργο να χαρακτηρίζεται άνεργη αφού πουλούσε κουλούρια. Ναι, αλλά δεν είχει άδεια μικροπωλητή. Ε, αφού δεν είχε, κακώς την χαρακτηρίζουν «άνεργη», θα έπρεπε να την λένε «παράνομη».

Έστω ότι είχε άδεια αυτός που πουλάει στο δρόμο, τα κουλούρια στίβα πάνω σε μία τάβλα. Το πρόστιμο πρέπει να πέφτει σ' αυτούς που αγοράζουν κουλούρι. Δεν θα το έκανα ποτέ, όσο κι αν πείναγα. Να βάλω στο στόμα μου ένα κουλούρι που το έχει φάει η σκόνη και το καυσαέριο. Και να το αγοράσω από έναν άγνωστο, που κυκλοφορεί στα φανάρια, όσο τα αμάξια περιμένουν να ανάψει το πράσινο.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη κουλουρού. Το εύκολο είναι να πεις ότι είναι άδικο να την φορτώσουν με 5.000 πρόστιμο. Τι έχει συμβεί. Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης λέει ότι την είχε προειδοποιήσει ότι δεν θέλουμε να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. Κι αυτή μας αγνοούσε. Έτσι υποχρεώθηκε η δημοτική αστυνομία να της βάλει το πρόστιμο.

Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει τι να κάνει; Εδώ σε θέλω. Δουλειά του Δήμου δεν είναι να δίνει δουλειά στους άνεργους. Αυτή είναι φροντίδα των κυβερνήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Γλέντι για την πτώση του κιγκλιδώματος