ΕΞΩ ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο της Βίκυς Σταμάτη. Οι εισαγγελείς της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψαν την αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει κι αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την εισήγηση τους, θα είναι η έκτη, κατά σειρά, φορά που θα συμβεί αυτό.

Η περιπέτεια της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου προσλαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ώρα που το δικαστήριο απορρίπτει μία αίτηση αποφυλάκισης της, την ίδια ώρα κάνει δεκτή την αίτηση κάποιου άλλου κατηγορούμενου της ίδιας υπόθεσης.

Σήμερα ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη να βγει από τη φυλακή με εγγύηση 700.000 ευρώ. Ο Μιχαηλίδης έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ετών, επειδή διευκόλυνε τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών, είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή και την αίτηση αποφυλάκισης του Γιώργου Σαχπατζίδη, πρώην συνεργάτη του Α.Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών..

Η Βίκυ Σταμάτη ,απολογούμενη τις προάλλες για την απόδραση της από το Δρομοκαίτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη, είπε ότι την απόφαση της να φύγει, την πήρε μόλις έμαθε για την αποφυλάκιση της κόρης του συζύγου της Αρετής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το ξανακάνει.

Σήμερα οι εισαγγελείς στήριξαν το σκεπτικό τους τόσο στο γεγονός ότι απέδρασε προσφάτως από το Δρομοκαϊτειο, όσο και στην πεποίθηση ότι δεν θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην αντίθετη περίπτωση.

Διαβάστε ακόμα:

Συνταξιούχος κλαρινογαμπρός στην Ελλάδα