ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ JUMBO ΣΤΟΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ

 

Με το που πληροφορείται ο Ηρώδης ο μέγας βασιλιάς ότι γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός τα έκανε επάνω του. Καρατσεκαρισμένο. Την έβαψα, σκέφθηκε. Είχαν καταφθάσει και οι τρεις Μάγοι από την Ανατολή στην Ιουδαία, για να προσκυνήσουν όχι τον ίδιον, αυτόν τον αληθινό βασιλέα, αλλά το νεογέννητο.

Σκούρα τα πράγματα για τον Ηρώδη. Δικαιολογημένα τα χρειάστηκε. Έχω να κάνω με τον αυριανό αρχηγό θρησκείας, όχι τίποτα λαμόγια πατριάρχες και μητροπολίτες που στο πιτς φυτίλι τα βρίσκουν με την εξουσία.

Με το που σκάει στον ουρανό το Αστέρι παίρνουν πρέφα οι Μάγοι ότι ήρθε ο μεσσίας. Μάγους τους λέγανε, αλλά καμία σχέση με μαγεία. Ήταν άνθρωποι σοφοί, όχι Εβραίοι, πολύ δυνατοί σε γνώσεις, ιδιαιτέρα στην αστρολογία.

Παραμύθι φούρναρης καλωσόρισε τους Μάγους ο Ηρώδης στα Ιεροσόλυμα και τους είπε ό,τι θέτε από πάρτη μου, τραβάτε να βρείτε τον κανακάρη και μετά να μου πείτε, παρακαλώ, που τον έχουν καβατζάρει, να του στείλω παιχνιδάκια από το Jumbo. Και για εσάς, στην επιστροφή σας όποιο μανούλι κάνετε κέφι, εγώ θα σας το πακετάρω στη σουίτα σας.

Οι Μάγοι βρήκαν στο σταύλο μέσα τον Χριστούλη, προσκυνήσαν, άφησαν τα δώρα τους, και επέστρεψαν απ’ εκεί που ήρθαν, χωρίς να ενημερώσουν τον Ηρώδη, όπως του είχαν υποσχεθεί. Λεπτομέρειες θα πεις.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί με τη γέννηση του Χριστού να την πληρώσουν ένα κάρο νεογέννητα, που ο Ηρώδης τα κατέσφαξε, σύμφωνα με τας γραφάς.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ