ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ

 

Τελικά, η γέννηση του Σωτήρα του κόσμου, που τελικά δεν τον έσωσε, προκάλεσε με το φτούκα προ ένα στυγερό μαζικό έγκλημα. Το γράφουν τα κιτάπια της θρησκείας. Η γνωστή ιστορία του βασιλιά Ηρώδη που διέταξε να χαλάσουν όλα τα βρέφη στην πόλη και τα περίχωρα. Μέχρι που μπορείς να υποθέσεις ότι έχει τη σημασία του αυτό το συμβολικό και συνάμα τόσο ανατριχιαστικό γεγονός.

Αθώα πλάσματα, μωρά, εντελώς απροστάτευτα, να σκοτωθούν με τον πιο άγριο τρόπο, επειδή ο Θεός αποφάσισε με καθυστέρηση εκατομμυρίων χρόνων να στείλει τον Υιό του. Αργοπόρησε, βέβαια, ο μεγαλοδύναμος αν ληφθεί υπ' όψιν ότι το δίποδο περπατάει στον πλανήτη 4,5 με 5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ένα ερώτημα είναι αυτό. Γιατί ο παππούς άργησε να στείλει σωτήρα. Και γιατί ο σωτήρας που έστειλε δεν έσωσε τον άνθρωπο.
Άσε το άλλο. Ότι έχασε από τον άλλον προφήτη, τον Μωάμεθ, μάλιστα όταν αυτός έσκασε μύτη εξακόσα χρόνια μετά τον Τζήσας. Σήμερα, δηλαδή, στον πλανήτη υπάρχουν περισσότεροι μουσουλμάνοι απ' όσοι χριστιανοί.
Μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Αν, λοιπόν, δεν γεννούσε η Μαρία τον Ιησού τα παιδάκια της Ιουδαίας θα ζούσαν μια χαρά. Δεν θα τα έπνιγε στην κούνια τους ο Ηρώδης.

Ερωτήματα. Τόσο της πλάκας ήταν αυτός ο φοβερός και τρομερός εξουσιαστής, ο Ηρώδης; Το αναμενόμενο ήταν να στείλει πράκτορες ο κόπανος να παρακολουθούν τους Τρεις Μάγους. Το πιο εύκολο να ανακάλυπτε που βρισκόταν η φάτνη, εκεί που γεννήθηκε ο Χριστός. Δεν θα χρειαζότανε να χύσει τόσο αίμα, για να σιγουρευτεί ότι ένα από τα σκοτωμένα νεογέννητα θα 'ναι ο Γεσούα.

Πέρα απ’ αυτό. Η Μαρία και ο Γιόζεφ, που παρίστανε τον σύζυγό της, γνώριζαν ότι ο Ιησούς ήταν εντολή του Ύψιστου, κι ερχόταν στη ζωή με τη δύναμη του αγίου πνεύματος. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να σταθεί άξιος να κάνει κακό στον ουράνιο εκλεκτό κάποιος γήϊνος λεχρίτης εξουσιαστής;

Ποιος είναι ο λόγος, ποιο είναι το νόημα του έργου να εμφανιστεί ο κακός του παραμυθιού, αυτός ο Ηρώδης. Τουλάχιστον να σκότωνε τους μιζαδόρους της Siemens, τους διαπλεκόμενους υπουργούς, τίποτα παιδεραστές, τοκογλύφους, όχι ό,τι πιο αθώο στην πλάση, τα μωρά με το γάλα στο στόμα από το στήθος της μάνας τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΡΙΣΣΑ ΤΗΣ