ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΙΕΡΕΩΝ

 

Είναι πια καθημερινότητα στο δυτικό κόσμο. Κάθε λίγο σκάει ένα περιστατικό σεξουαλικής, λέει, κακοποίησης πιτσιρικά από ιερωμένο. Έτσι το λένε. Σεξουαλική κακοποίηση. Ο παπάς, όμως, με τέτοια κατηγορία, ο πεινασμένος σεξουαλικά, όσο κι αν δεν ελέγχει τις ορμές του, πλησιάζει το θύμα με τα πιο γλυκά λόγια. Το αποπλανεί καλοπιάνοντας το. Με κουβέντες, με υποσχέσεις λαχταριστές, από μία σοκολάτα μέχρι κάποιο άλλο πιο ακριβό δωράκι. Και... πατρικά, ιερατικά απλώνει χέρι και τρυφερά χαϊδεύει το αγοράκι ή το κοριτσάκι. Σωστά το λέμε έτσι, σεξουαλική κακοποίηση, διότι πράγματι το θύμα της σεξουαλικής ορέξεως κακοποιείται ψυχικά. Η πράξη, όποια κι αν είναι αυτή, ολοκληρωμένη κι όχι, στιγματίζει τον, την ανήλικη, ίσως για χρόνια, ίσως για πάντα.

Ποιος φταίει για τις παρεκτροπές των ρασοφόρων; Οι ίδιοι. Οπωσδήποτε. Μόνον αυτοί; Να μην είμαστε απόλυτοι. Άνθρωποι είναι κι οι ιερείς. Γήινα πλάσματα. Η σάρκα τους δεν είναι νεκρή. Φταίνε και οι γονείς των παιδιών. Έτσι λέω εγώ.

Πώς το στέλνεις το αγόρι σου, κύριε μπαμπά και κυρία μαμά, να νταραβερίζεται με τις ώρες κοντά σ' έναν ιερέα, σ' έναν άνδρα 40 και 50 χρονών, στις φλογισμένες ηλικίες από άτομα ικανά για το σεξουαλικό έγκλημα; Άτομα που λόγω ράσου δεν έχουν κανονική σεξουαλική ζωή, ούτε τους επιτρέπεται να επισκεφθούν μπουρδέλο. Είναι αφέλεια η σκέψη, ''ιερέας είναι, άνθρωπος του θεού, άρα δεν είναι δυνατόν... , αυτά δεν γίνονται''.

Πως δεν γίνονται! Γίνονται και παραγίνονται. Αιώνες γίνονται, και ποτέ δεν έχουν σταματήσει να γίνονται. Στέλνουν το αθώο αγοράκι να κάνει το παπαδάκι και βρίσκεται υπό την... προστασία της καθοδήγησης του παπά. Και το άβγαλτο παιδάκι παίρνει χαμπάρι τι... συνέβη, συνειδητοποιεί τι ακριβώς του έκανε ο άνθρωπος του θεού, μετά το κακό.

Οι πιθανότητες είναι πολλές, 25%, ίσως 37%, σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερο από 51% ένας άνδρας όχι ομοφυλόφιλος, αλλά στερημένος σεξουαλικά, να τολμήσει να αποπλανήσει ανήλικο αγόρι, εάν τον έχει δίπλα του και είναι μόνοι οι δυο τους. Αυτό δεν το λαμβάνουν υπ' όψιν τους οι θρησκόληπτοι γονείς;

Χιλιάδες παιδιά, πολλές χιλιάδες αγόρια και κορίτσια, γνώρισαν, πρωτογνώρισαν το σεξ(;) με τον πιο άσχημο τρόπο και με δράστες ιερείς. Κάποτε το πρόβλημα δεν απασχολούσε, δεν έβγαινε στον αέρα. Σήμερα, οι ίδιες οι Εκκλησίες του χριστιανισμού, ακόμα και οι πιο συντηρητικές, και του προτεσταντισμού, κάνουν έρευνες και καταγράφουν το μέγεθος της ζοφερής πραγματικότητας. Τους βιασμούς από ιερείς σε ανήλικα παιδιά που περνούσαν ώρες σε χριστιανικά ιδρύματα.

Μαλακίες γονέων, λέω εγώ κι όχι μόνο ανωμαλίες ιερέων, παιδεύουσι τέκνα.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΠΑΡΑΔΩΣΑΝ'' ΤΗ ΓΗ ΟΙ... ΤΟΥΡΚΟΙ