ΤΟ ''ΑΓΝΩΣΤΟ'' ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ... ΓΑΜΟΥ

 

Κακολόγησε με. Εγώ όταν βρίσκομαι σε γάμο ένα σκέπτομαι. Σήμερα παντρεύονται, πότε θα χωρίσουν; Γρουσούζης είναι; Δεν νομίζω. Χιλιάδες, εκατομμύρια γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, χωρίς εγώ να είχα παραβρεθεί στην τελετή.

Δεν είναι εύκολη δουλειά ο γάμος. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που υπάρχει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους πριν και μετά. Πριν και μετά το γάμο. Από τον έναν πλανήτη, αυτόν που ζει το ζευγάρι πριν από το γάμο, προσγειώνεται στον άλλον πλανήτη, εκείνον μετά το γάμο. Να, γιατί τις τελευταίες δεκαετίες παγκοσμίως όλο και αυξάνουν οι χωρισμοί. Ο ίδιος άνθρωπος, ο ΠΡΙΝ τον γάμο, καλείται ΜΕΤΑ να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες (;) καταστάσεις που λες τον έφεραν σε μια άλλη διάσταση.

Μετά το γάμο, λένε, πάμε ταξίδι του μέλιτος. Μετά, όμως, το από εκείνες τις ημέρες με τα μέλια και τα ζουμιά αρχίζει το αληθινό ταξίδι του γάμου.

Γράφω με αφορμή την απόφαση δυο ανθρώπων πολύ γνωστών μου να συνεχίσουν τη ζωή τους σε δρόμους χωριστούς. Απ' όσα αντιλαμβάνομαι η κύρια αιτία που προκαλεί το πρόβλημα είναι οτι ο γάμος απαιτεί χρόνο. Και το παιδί που θα γεννηθεί αύριο, κι αυτό θέλει το χρόνο του. Αρχίζει και μετράει η αντίστροφη μέτρηση, όταν οι δύο σύζυγοι δεν ξοδεύουν χρόνο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της έγγαμης συμβίωσης. Να το πούμε διαφορετικά, και ο γάμος είναι μια «δουλειά», άρα χρειάζεται να προβληματιστούν και οι δυο στο πως θα διαχειρίζονται τα του γάμου, τα της συμβίωσης.

Να, γιατί πολλοί γάμοι αν δεν διαλυθούν, καταλήγουν σε μια συμβατική συνύπαρξη.


Διαβάστε ακόμα:

Η 20ΑΡΑ ΣΤΟ ΣΕΞ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ 40ΑΡΑΣ