Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ... ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

 

Να το καταλάβω. Αν, δηλαδή, δεν γίνει στην ώρα της η Ανάσταση του Χριστού, δηλαδή δεν γιορτάσει ο κόσμος το Πάσχα στις 19 Απριλίου, δεν θα αναστηθεί ο Κύριος ημών; Υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει μέρες πολλές σταυρωμένος, είναι το ερώτημα.

Να το καταλάβω. Γιατί δεν το καταλαβαίνω. Θα πέσει θύμα του κορονοϊού και ο Ιησούς; Έχει φαγωθεί το παπαδαριό σώνει και καλά να κάνει την Ανάσταση, δηλαδή την αναπαράσταση του έργου, και αποφάσισε το πότε. Ημέρα Τρίτη 26 Μαίου. Στο μεταξύ έβαλαν αίτημα στην κυβέρνηση να γίνουν οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υπ' όψιν ότι η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των ιεραρχών. Που σημαίνει ότι οι ίδιοι πλέον φοβούνται να συναντηθούν λόγω του άθεου ιού ή πειθαρχούν τώρα στα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα. Ο Χριστός είναι αναστημένος εδώ και 20 αιώνες. Άρα, το Πάσχα έχει λόγο μόνο για τους παπάδες και τους πιστούς. Αυτό είναι. Ό,τι κάνουμε, για πάρτη μας το κάνουμε. Όποιος συμφωνεί. Αγαπάμε, γιατί γουστάρουμε να αγαπήσουμε. Γιατί αυτό μας δίνει ικανοποίηση πνευματική. Για τον ίδιο λόγο, για πάρτη μας και μόνο, μισούμε, πιστεύουμε, βοηθάμε, σκεπτόμαστε τούτο και το άλλο. Ποιος Χριστός; Τον γεννάει τα Χριστούγεννα ο κόσμος για πάρτη του, και γι' αυτό τον ανασταίνει, όχι επειδή είναι πεθαμένος.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ!