ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

 

Χάνει το φως από τα αθώα και γαλήνια μάτια της η αρχόντισσα, πριν ακόμα πατήσει τα 30 χρόνια. Τυφλώθηκε ξαφνικά και οι γιατροί που κάλεσε ο λατρευτός της σύζυγος γνωμάτευσαν πως αυτά τα ονειροπόλα και βελούδινα μάτια δεν θα ξαναδούν τον ήλιο και το φεγγάρι. Μετά από λίγες εβδομάδες, η πολιτεία του άρχοντα βρέθηκε στο δρόμο γιατρού ξακουστού και χιλιοευλογημένου.

Ο ίδιος ο άρχοντας έτρεξε να συναντήσει τον μάγο, μελετητή του Έλληνα Ιπποκράτη, και να τον παρακαλέσει να εξετάσει την δύστυχη αρχόντισσα. Έτσι κι έγινε. Μέσα σε μια εβδομάδα ο φημισμένος θεραπευτής αντελήφθη τι χρειάζεται προκειμένου η ασθενής να ξαναδεί τον κόσμο με τα μάτια της:

- Να πλένει- τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα- τα μάτια της με ούρα εκείνου του άντρα, ο οποίος δεν έχει απατήσει ποτέ την γυναίκα του και με τον οποίον η αρχόντισσα θα κοιμηθεί μια ολόκληρη νύχτα.

Η ιατρική συνταγή έπεσε σαν κεραυνός. Η αρχόντισσα προτιμούσε να παραμείνει τυφλή μέχρι να πεθάνει και δεν συζητούσε την… κατανόηση του γηραλέου συζύγου της να μην αγνοήσει τον σοφό ξένο επιστήμονα. Τελικά, η γυναίκα δέχθηκε να… υποστεί συνουσία με άγνωστο, αφού πρώτα αυτός ομολογούσε πως ήταν μονογαμικός.  Δεν είχε απατήσει ποτέ την  σύζυγο του,   όπως πρότεινε ο γιατρός..

Γίνεται η δουλειά. Η αρχόντισσα πέρασε τη νύχτα στο κρεβάτι με έναν κεραμοποιό, ο οποίος παρέμεινε στο παλάτι μια μέρα ακόμα για να γεμίσει με ούρα του όσα απαιτούνταν για την εβδομαδιαία πλύση των οφθαλμών της αόμματης. Η οποία τι έκπληξη  δεν έγινε καλά! Πέσανε σε κομπογιανίτη; Ο ιατρός ήταν οκέυ, ο αναξιόπιστος ήταν ο εραστής της μιας βραδιάς, διότι διαπιστώθηκε πως ήταν ψεύτης. Άπιστος σύζυγος.

Κόφτε του το κεφάλι του αχρείου και πετάξτε το στο ποτάμι. Αυτή την εντολή έδωσε ο άρχοντας και ο κεραμοποιός πήγε άψαλτος και άταφος.

Και ο επόμενος… πιστός σύζυγος που δήλωσε… εθελοντής να γευτεί σεξουαλικά την γοητευτική αρχόντισσα, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ποια τύχη είχε ο προηγούμενος, είπε ψέματα. Πως δεν ξενοπηδάει, με συνέπεια να χάσει κι αυτός, ένας δάσκαλος, τη ζωή του.

Δέστε τον σε δέντρο, βαθειά μέσα στο δάσος, να τον φάνε ζωντανό τα άγρια θηρία, είπε στους δικούς του ο άρχοντας.

Ούτε και με τα ούρα του 14 άντρα έγινε καλά η γυναίκα, γιατί κι αυτός, ένας νεαρός αξιωματικός, προικοθήρας, ζευγαρωμένος με γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, αποδείχθηκε μπερμπάντης. Η αρχόντισσα, όμως, καψουρεύτηκε τον αξιωματικό και θερμοπαρακάλεσε τον σύζυγο της να μην τον τιμωρήσει, όπως του άξιζε. Να του χαρίσει τη ζωή.

Έτσι κι έγινε. Τελικά, βρέθηκε ο ιδανικός άντρας, με τα ούρα του οποίου γιατρεύτηκε η γκαβομάρα της γυναίκας. Ήταν ένας ιερέας, που το έκανε μόνο με την παπαδιά, μεγαλύτερος στα χρόνια από τον σύζυγο. Κι όταν πλέον απέκτησε πάλι την όραση της η αρχοντοπούλα αναζήτησε τον… αξιωματικό. Τον είχε γνωρίσει ως νόμιμο εραστή της μιας νύχτας και της έγινε παράνομος εραστής διαρκείας.

Διαβάστε ακόμα

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ