ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΣΤΟ… ΕΜΒΟΛΙΟ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

 

Το έργο με την πανδημία προσφέρεται για κάθε είδους συζήτηση. Επιστημονική, καφενειακή, σοβαρή, πλακατζήδικη, τηλεοπτική, κατινίστική, συνωμοτική κ.α. Για ό,τι γουστάρει ο καθένας. Ανάλογα με τα κέφια του. Προτιμώ την κουβέντα της ουσίας. Τη σοβαρή και ευπρεπή.

Το πρώτο που λέω είναι ότι έχω αντιληφθεί πως ο κορονοϊός κάνει παιχνίδι αληθινού αντιπάλου. Με μια κουβέντα σ’ έχει βάλει στο μάτι. Και απ’ ό,τι έχει δείξει μέχρι σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο, δεν επιτρέπεται να τον υποτιμήσεις. Να θεωρείς ότι θα τον τελειώσεις με το… εμβόλιο. Εκτός κι αν τον θεωρείς έναν εχθρό της σειράς.

Και έξυπνος είναι ο κορονοϊός και πονηρός. Ναι μεν η επιστήμη δίνει τον αγώνα της, αλλά το ίδιο κάνει και ο αντίπαλος, ο οποίος επιλέγει εκείνος το γήπεδο της αναμέτρησης. Αντιληπτό, άλλωστε, ότι ο άνθρωπος μ’ όλα τα κουσούρια του, μ’ όλες τις αδυναμίες του, έχει πάρει στο κατόπι τον ιό. Και προσπαθεί να τον προλάβει, να τον προσπεράσει προκειμένου να στήσει μπροστά του φράγματα και να τον σταματήσει.

Εμβόλιο ο άνθρωπος. Μάλιστα, ήταν επόμενο να προκύψει. Και θα σηκώσει τα χέρια ο κορονοϊός; Δεν νομίζω. Θα τα κακαρώσει το μικρόβιο; Δεν αποκλείω, και μιλάω πολύ σοβαρά, να κάνει τα τσαλίμια του ο κερατάς. Κάποια επιτόπια ντρίμπλα και να συνεχίσει την επέλαση του.

Διαβαστε ακομα:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟΥ COVID-19!