ΑΝ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Πέρασε κιόλας ένας ολόκληρος μήνας από την ημέρα που η ολυμπιονίκις της ιστιοπλοίας Σοφίας Μπεκατώρου κατήγγειλε συγκεκριμένο άνθρωπο της ομοσπονδίας ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Στο εξωτερικό, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όχι στο δικό της, αλλά στο δωμάτιο του βιαστή της. Αφήνουμε στην άκρη τα συγχαρητήρια, ειλικρινή και μηντιακά για λόγους αυτοδιαφήμισης, που δέχθηκε η πρωταθλήτρια για την τόλμη της, έστω και μετά από 23 χρόνια, να ''δώσει'' στη δημοσιότητα τον ένοχο.

Το έγκλημα κατά της Μπεκατώρου δεν μετράει στα δικαστήρια. Έχει παραγραφεί. Εδώ είμαστε. Τι γίνεται αν καταφύγει στη δικαιοσύνη το κάθαρμα που την έπεσε στην Μπεκατώρου ή σε όποια άλλη γυναίκα, τον περασμένο αιώνα. Εδώ είμαστε.

Του έτους 2021 είναι η τάδε καταγγελία από τραγουδίστρια ή ηθοποιό, άρα αν θεωρηθεί δυσφήμιση, το αδίκημα είναι τωρινό. Άσχετα αν αναφέρεται σε γεγονός προ δεκαετιών. Σήμερα συκοφαντείται ο δράστης ο οποίος θα μας πει ότι δεν έχει παρενοχλήσει την κυρία, όπως εκείνη ισχυρίζεται, και η οποία θα χρειαστεί να παρουσιάσει ακλόνητες αποδείξεις του εγκλήματος ή μαρτυρίες τρίτων.

Αντιληπτό ότι οι υποθέσεις σεξουαλικής βίας έχουν δυο παίκτες, μόνο. Τον επιθετικό παίκτη και τον αμυντικό. Ούτε ρέφερης είναι παρών.

Παραμύθια. Εκεί που πήγε η δουλειά, έτσι όπως έχει φουντώσει από τα ΜΜΕ, μετά την πιστολιά της Μπεκατώρου, ουδείς από τους άνδρες παλαιάς και νέας κοπής τολμάει να… αμυνθεί σε δικαστήριο. Θα φάει τα μπινελίκια της ζωής του από τη διαδήλωση που θα τον περιμένει στην Ευελπίδων.  

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ;