Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ

 
Απορώ πως η Εκκλησία της Ελλάδος το περνάει αβαβά. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε γι΄αυτό που γράφεται, έστω ως μύθος, ενώ δεν είναι μύθος, είναι η αλήθεια, σχετικά με το πανέμορφο νησί, το πιο αγαπημένο μου, τους Παξούς. Σε κάθε τουριστικό φυλλάδιο και με τον πλέον σοβαρό τρόπο αναφέρεται ότι το νησί γεννήθηκε από τον Ποσειδώνα, τον γαμιά θεό της Θάλασσας. Τον αδελφό του αρχιθεού Δία, καπετάν θεός αυτός διότι ήταν σούπερ ντούπερ γαμιάς.
Καψούρης, λοιπόν, ο Πόσειδώνας με την γκόμενα, Αμφιτρίτη στο όνομα η κυρία, κάνει ένα μπραφ με την τρίαινα και αποκόπτει ένα κομμάτι γης από την Κέρκυρα. Για να ξεμοναχιάζεται με το πρόσωπο και να μην του κολλάνε οι ναυτικοί που κάθε λιγο του ζητάνε τούτο και το άλλο. 
Η τρίαινα του βαρύμαγκα και πάντα έξω από κέφια Ποσειδώνα είναι το έμβλημα των Παξών. Και το παπαδαριό στη μούγκα γι' αυτή την προκλητική επίδειξη ειδωλολατρικού πνεύματος. Σαν και το άλλο. Που κάποιοι αποκαλούν ''ιερό βράχο'' την Ακρόπολη στην Αθήνα. 
Είπα ότι δεν είναι μυθολογία αυτό που φέρεται να διέπραξε ο υπέρτατος θεός ποταμών και λιμνών και ωκεανών με την Αμφιτρίτη, η οποία ήταν η επίσημη σύζυγος με παπά και κουμπάρο. Πράγματι έτσι συνέβη, δεν είναι μύθος. Και συνέβη επειδή η Αμφιτρίτη ήταν ζηλιάρα και με το δίκιο της, αφού ο Ποσειδώνας είχε 147 μετρημένες ερωμένες, της υποσχέθηκε να φτιάξει ένα πριβέ ερημητήριο. Και αυτό ήταν οι Παξοί. 
Στη φώτο, η παραλία Ερημίτης. Αν πας δεν θέλεις να φύγεις. Σε αιχμαλωτίζει η βαρεσιά με την τρίαινα του Ποσειδώνα.
Διαβαστε ακομα:

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ 'ΣΑΙ ΜΠΟΥΚΛΑ, ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ... ΝΙΑΟΥ