ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΗΡΩΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ... ΚΑΚΟΙ

 

Αυτή την κουλτούρα δεν την καταλαβαίνω. Να τιμάται κάποιος όχι γιατί κάνει κάτι, αλλά γιατί του... κάνουν. Όχι για κάτι που ο ίδιος πετυχαίνει, αλλά διότι είναι θύμα. 

Η είδηση: Τα ονόματα του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισαν να δώσουν σε δύο νέα είδη κυανοβακτηρίων που ανακάλυψαν δύο Έλληνες επιστήμονες

Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα ονόματα των δυο Ελλήνων επιστημόνων, και τα δυο είδη βακτηρίων. Αυτή η τακτική που πρώτα ξεκίνησε η θρησκεία δεν μας πάει πουθενά. Ένας τίποτας, όμως βαθειά πιστός βασανίζεται, δολοφονείται και τον κάνουν άγιο.
 
Σύμφωνοι ο πιστός της θρησκείας και του κόμματος είναι o καλός του έργου, και στέκεται καλά στα μυαλά του. Ο δε άλλος, οι άλλοι είναι οι κακοί. Άλλο αυτό, άλλο αυτό που συζητάμε. 
 
Ο επιστήμονας θα πάρει το Νόμπελ ή όποιο άλλο βραβείο διότι ανακάλυψε κάτι. Και η ανακάλυψη του γίνεται κοινό αγαθό, για όλο τον κοσμάκη.Και ο καλλιτέχνης, και ο λογοτέχνης, βραβεύονται για μια προσωπική τους επιτυχία. Όχι διότι π.χ.τους έβρισαν κάποιοι ή τους πέταξαν αυγά.
 
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο κόσμος δεν έγινε καλύτερος διότι οι κακοί κρέμασαν κάποιους καλούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν πιστοί στη θρησκεία τους, στο κόμμα τους.   
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΤΗΝΟΣ, ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ...