Ο ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ

 

Η ζωή στη FIFA είναι βαρετή. Παίζουνε με τις τάπες, όπως στην παληά καλή διαφήμιση και περιμένουν ένα μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια για να σπάσει η μονοτονία. Ο πρόεδρος είναι παντοδύναμος και ισόβιος. Ο Χαβελάνζε πριν, ο Μπλάτερ τώρα. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να τον αγγίξει. Ολόκληρο BBC είχε κάνει σειρά εκπομπών για διαφθορά του Μπλάτερ και πρωτοκλασσάτων στελεχών. Με στοιχεία. Ουδείς έπαθε τίποτα. Ουδείς δικάστηκε. Ουδείς αποχώρησε.

Οταν έχεις τον κόσμο στα πόδια σου, προκύπτει βαρεμάρα. Τι έκαναν τα παλληκάρια, λοιπόν; Το μεγάλο κόλπο για να ξεχαρμανιάσουν. Ταινία για τη ΦΙΦΑ! Ο Ζεράρ Ντεπρντιέ υποδύεται τον εμπνευστή του μουντιάλ Ζυλ Ριμέ και ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Σαμ Νηλ τον Χαβελάνζε. Πρωταγωνιστής είναι, φυσικά, ο Μπλάτερ, τον οποίο «φοράει» ο γνωστός «μίστερ πορτοκαλής» από το «Ρεζερβουάρ Ντογκς», Τιμ Ροθ.

Αρπα κι ένα τραίηλερ από την ταινία που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στις Κάννες.

Λέγεται ότι το φιλμ κόστισε 19 εκατομμύρια λίρες και τα 16 τσόνταρε η ΦΙΦΑ. Οι πρόεδροί της παρουσιάζονται ως οραματιστές και είδωλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Εχει σκάσει, επίσης, η φήμη ότι ο ίδιος ο Μπλάτερ «πείραξε» το σενάριο. Αναμενόμενο.

Οραματιστής ο Μπλάτερ! Εδώ γελάμε. Το πιο μεγάλο όνειρο που έχει υπηρετήσει στη ζωή του ήταν η μάχη της διάσωσης της καλτσοδέτας. Μιλάω σοβαρά. Πριν αναρριχηθεί στα αξιώματα του ποδοσφαίρου ήταν πρόεδρος συλλόγου για τον ευγενή σκοπό. Αυτό είναι ένα επεισόδιο που δεν πρόκειται να δούμε στην ταινία. Θα χρειαζόταν να ντουμπλαριστεί με τον «μίστερ ροζ», επιστρέφω στο «Ρεζερβουά Ντογκς» που τον έπαιζε ο Στηβ Μπουσέμι.

Για όσους δεν έχουν μπει στο νόημα ή, δεν γνωρίζουν το θρυλικό «Reservoir dogs», παραθέτω το διάλογο της ονοματοδοσίας των χρωμάτων.

Οποιος δεν ψήνεται με τον οραματιστή Μπλάτερ, μπορεί να ξαναδεί, μια που τη θυμηθήκαμε, την εργάρα του σατανικού Κουέντιν Ταραντίνο. Αυτό θα κάνω απόψε.

Διαβάστε ακόμα:

Η γυναίκα λάφυρο που τα δίνει όλα