ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ

 

Κάποιοι περίεργοι γενετιστές ψάχνουν αν πράγματι γεννήθηκε ο Χριστός. Παλιά η ιστορία, από την εποχή που η επιστήμη ήταν στα χέρια των μάγων. Τέλος πάντων, παίζει το ψάξιμο, πώς συνέβη η άμωμη σύλληψη του από την παρθένα Μαίρη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Δεν είναι σοβαρό, δηλαδή, να παίρνουν σοβαρά την υπόθεση θρησκεία. Την οποιαδήποτε θρησκεία. Όταν το παίζεις αξιόπιστος ερευνητής ξεκινάς από μια πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν Θεοί, δεν υπάρχουν δόγματα, ό,τι κυκλοφορεί είναι κατασκεύασμα ανθρώπινο, μάλιστα στα μέτρα των ανθρώπων. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στο παιχνίδι, λοιπόν, της θρησκείας δεν παίζουν οι Θεοί, από κοντά άγιοι και οσιομάρτυρες, ευαγγελιστές και προφήτες, ό,τι άλλο. Οι παίκτες, οι πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι που έτσι και κολλήσουν σε κάτι, δεν καταλαβαίνουν ούτε Χριστό.

Άνευ, λοιπόν, αντικειμένου είναι όσοι ασχολούνται με το αν έχει καταγραφεί ή όχι π.χ. επιστημονικά παρθενογέννηση σε άνθρωπο χωρίς γονιμοποίηση του ωαρίου από σπερματοζωάριο, που να φέρει το χρωμόσωμα Υ. Μιλάει η δύναμη της πίστης του κόσμου. Αυτή είναι η μεγάλη... Αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ