ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ

 

Esther Williams. Είναι αδύνατον να καταγραφεί έστω και στο περίπου πόσες φορές, με το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου, αυτοϊκανοποιήθηκαν εκατομμύρια άνδρες σ' όλο τον κόσμο έχοντας απέναντί τους δικές της φωτογραφίες με μαγιώ. Έπεσε πολύ πράμα, τόσο που αν είχε διοχετευτεί σε αιδοία ο παγκόσμιος πληθυσμός τότε θα ήταν διπλάσιος τουλάχοστον.

Κολυμβήτρια, κούκλα, ωραίο κορμί και σταρ του σινεμά. Φίρμα. Στην Ελλάδα η πιτσιρικαρία γνώρισε την Έστερ Ουΐλιαμς από τα “χαρτάκια”. Αγόραζαν από το περίπτερο της γειτονιάς μια τσιχλόφουσκα, μια καραμέλα και μέσα έβρισκαν το “χαρτάκι” με τη φωτογραφία διάσημου ηθοποιού.

Δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά για την προσωπική της ζωή, ένα πρόσωπο ψιλοθρύλος, πριν την εποχή της Μαίριλυν Μονρώ. Τυχερή στάθηκε στο θάνατο της, Είχε τον καλύτερο θάνατο. Πέθανε στα 92, στον ύπνο της. Αυτή είναι η απόλυτη ευχή. Να πεθάνεις χωρίς να καταλάβεις τον πούστη, τον Χάρο.

Αυτό είναι. Γεννιέσαι και πεθαίνεις χωρίς να το αποφασίζεις εσύ. Ε, τουλάχιστον, να μην παίρνεις πρέφα και το φεύγα. Να γίνεται το ίδιο με το έλα, όταν βγαίνεις μέσα από τη μάνα σου.

Εσθήρ, όνομα εβραϊκό. Είχε όλα τα προσόντα να γίνει ολυμπιονίκης στην πισίνα, αλλά το 1940, λόγω του παγκοσμίου πολέμου, δεν έγιναν οι αγώνες. Ολυμπιονίκης ήταν ο Johnny Weisswmuller, ο δημοφιλέστερος κινηματογραφικός Ταρζάν. Ο καθένας έχει την πορεία που ορίζει το αστέρι του στον ουρανό. Αυτό που το λένε πεπρωμένο.

Η Ουΐλιαμς γεννήθηκε Αύγουστο του 1921 και πέθανε σα σήμερα 6 Ιουνίου, το 2013. Παντρεύτηκε 4 φορές, γύρισε 26 ταινίες, είχε δύο μεγάλους εκτός γάμου έρωτες με τους παίδαρους Βίκτωρ Μάτσιουρ και Τζέφ Τσάντλερ. Και οι δυο χολυγουντιανοί σταρ. Όταν εγκατέλειψε το σινεμά, έγινε μπιζνεσγούμαν. Μαζί με τη φήμη της πήρε και τα φράγκα στον άλλον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΠΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Η ΦΩΦΗ Η ΑΡΧΗΓΟΣ