ΣΤΑ 80 ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ

 

Τι θα πει 79 χρονών; Η θεά είναι 80 χρονών. Περπατάει στα 80 και σε λιγώτερο από έξι μήνες θα αρχίσει να μετράει το 81ο έτος της ηλικίας της.

Ογδόντα και κυκλοφορεί ακόμα σα σταρ. Σίγουρη ότι θα την πυροβολούν τα φλας από κάθε γωνιά, όπου κι αν βρεθεί. Είναι 80 αλλά απ' έξω από τη σκέψη της οι έννοιες Γριά, Γιαγιά, Συνταξιούχος, Τελειωμένη, Απόμαχη, Βετεράνος.

Τα μάτια της και η λάμψη του προσώπου της δείχνουν ότι το τζάκι της είναι ακόμα αναμμένο, όπως ήταν και της γιαγιάς της, που ερωτοτροπούσε, που ήθελε να την φλερτάρουν κι όταν το κονταίρ είχε περάσει τα 80.

Ο αποδυτηριάκιας έχει πάρει θέση εδώ και χρόνια. Δύο είναι οι γυναίκες του περασμένου αιώνα, και οι δύο γεννήθηκαν το 1934, και μήνα Σεπτέμβριο. Στις 20 η Ιταλίδα Σοφία Λώρεν στις 28 η Γαλλίδα Μπριτζίτ Μπαρντώ. Η Λώρεν είναι η συνέχεια της παληάς γυναίκας, με τη φαρδειά λεκάνη, με πιασίματα, η Μπαρντώ αυτή που όρισε τις αναλογίες στην γυναίκα της διαστημικής εποχής, της εργαζόμενης, της κομψής, της αδύνατης, εκείνης που θα μοιάζει με τα μανεκέν.

Δύο γυναίκες τεράστιες, ευλογημένες, ονειρεμένες για κάθε αρσενικό, που έχουν την ίδια ηλικία και ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους, στον χθεσινό και τον σημερινό.

Μέλος της επιτροπής καλλιστείων για την εκλογή της Μις Τσεχία η φρεγάτα, με το ίδιο πάντα σκαρί, Σοφία Λώρεν. Η λατρεμένη της κάμερας.

Διαβάστε ακόμα:

Η γυναίκα - λάφυρο που τα δίνει όλα