Ο ΓΙΑΝΗΣ, Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Από όλα τα ΜΜΕ, μόνο το Der Spiegel είχε την έμπνευση να μελετήσει την υπόθεση του θεατρικού έργου «Ευτυχισμένες μέρες» που παρακολούθησε ο Γ. Βαρουφάκης αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ. Το λέω γιατί έπιασε λαυράκι.

Το γερμανικό περιοδικό αντί να βρίζει τον Έλληνα υπουργό, όπως άλλα ξένα έντυπα τον παρομοιάζει με την πρωταγωνίστρια του έργου του Samuel Beckett, η οποία βυθίζεται αργά-αργά σε ένα βουνό από χώμα, αλλά συνεχίζει να μιλάει και να κάνει σχέδια ακόμα και όταν έχει βυθιστεί σε σημείο που να φαίνονται μόνο τα μάτια και το στόμα της.

Μετά την παράταση ο Έλληνας υπουργός έγραψε στο twitter «εξαιρετικές αποδόσεις» και «μεγάλη ανακούφιση μετά από ξέρετε τι...»

Την ίδια ώρα, λέει το Spiegel, ο Γερμανός ομόλογός του παρακολουθούσε την υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίς Αλμπουκερκι, η οποία μιλούσε στο Bertelsmann Stiftung για την σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα της τέσσερα χρόνια αφότου έφτασε στο χείλος του γκρεμού.

«'Αγαπημένη μου φίλη', της είπε ο Σόιμπλε, με την ζέση στη φωνή του να μοιάζει με αυτήν ενός δασκάλου που μόλις και μετά βίας κατάφερε να αποτρέψει έναν μαθητή του να εγκαταλείψει το σχολείο. 'Γιατί -φάνηκε να σκέφτεται- δεν μπορούν να είναι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης όπως η Μαρία Λουις Αλμπουκέρκι'», λέει το γερμανικό περιοδικό, που χαρακτηρίζει τη σχέση Σόιμπλε – Βαρουφάκη μαρτυρική.

Διαβάστε ακόμα:

Απέναντι στο διαρκές σκάνδαλο ο Τσίπρας