ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΛΛΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ένας κατ’ εξοχήν άνθρωπος των μίντια, ο Α. Μητρόπουλος ζητεί να ελεγχθεί, μεταξύ άλλων και ο ρόλος των ΜΜΕ στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Πιθανολογεί, δηλαδή ο αντιπρόεδρος της Βουλής ότι ορισμένα ΜΜΕ, προφανώς για ιδιοτελείς λόγους, υποδείκνυαν στους πολίτες το μνημόνιο ως μονόδρομο για την επιβίωση της χώρας.

Ενώ κατά την άποψη του υπήρχε άλλος δρόμος. Ποιός; Δεν αναφέρει, ο κατά τα άλλα κατατοπιστικότατος καθηγητής, που μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά η συγκυρία δεν του δίνει πολλά περιθώρια για τέτοιες τοποθετήσεις, καθώς είναι γνωστό ποιο ΜΜΕ φωτογραφίζει με την πρόταση του αυτή. Πρόκειται για την εφημερίδα «Τα Νέα» που έγραψε, πρώτη αυτή, πως ο Α. Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του 1999.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά και δεν τίθεται καμία συζήτηση παραγραφής για την υπόθεση φοροδιαφυγής του αντιπροέδρου της Βουλής. Είχε προηγηθεί προσφυγή του Α. Μητρόπουλου στο διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε, αλλά εις μάτην, παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί.

Παρουσιάζεται έτσι το φαινόμενο ένας ο αντιπρόεδρος της Βουλής που δείχνει να κόπτεται για την πολυφωνία των ΜΜΕ, να ζητεί τον κολασμό άλλων μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψαν την προσπάθεια του φοροαποφυγής. Γιατί κι άλλες εφημερίδες ήταν μονομερείς στην ενημέρωση που έκαναν, όταν υιοθετούσαν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για σχίσιμο των μνημονίων ή για κατάργηση τους με ένα μόνο άρθρο.

Μήπως, όμως και ο ίδιος ο κύριος βοηθός καθηγητής δεν ήταν μονομερής στην κριτική του;΄Έχει καμιά σχέση η κριτική του στην προηγούμενη κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα στο οποίο ανήκει;

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τρελάθηκαν τα μίντια με την Βίκη Σταμάτη