NA ΓΙΑΤΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δύο πλοία εξόρυξης πετρελαίου, ένα από τα οποία είχε βαφτίσει η ίδια η Γιάννα το 2011, φέρνουν την οικογένεια Αγγελόπουλου πιο κοντά στην Ελλάδα και την επανεμπλοκή τους στο χώρο των ΜΜΕ.

Τα πλοία – γεωτρύπανα ναυπηγήθηκαν το 2008 στη Νότια Κορέα με κόστος πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η εταιρία που τα διαχειρίζεται βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία εξασφάλισης συμβολαίων λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμής του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ετήσια ζημιά πάνω από 160 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως λένε οι ειδικοί, το κόστος εξόρυξης του μαύρου χρυσού με τέτοια πλοία δικαιολογείται μόνο όταν η τιμή του πετρελαίου είναι πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι και μόνη διέξοδος για την απασχόληση των δύο πλοίων θα ήταν η συμμετοχή τους στις μελλοντικές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα γίνουν στις θαλάσσιες περιοχές μεγάλου βάθους τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Κάπως έτσι εξηγείται η εμφανής προσέγγιση της Γιάννας Αγγελοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανοιχτή υποστήριξη της στον πρωθυπουργό, κλίμα συνεννόησης που θέλει να ενισχύσει με την είσοδο της στο χώρο των ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση της από τον Ελεύθερο Τύπο, αποφασίστηκε με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Όπως ειπώθηκε τότε, ο Όμιλος Αγγελοπούλου δεν είχε κανένα λόγο να διαθέτει 100 εκατ. ευρώ ετησίως, τη στιγμή που όλα του τα συμφέροντα είναι στο εξωτερικό και δεν είχε τίποτε να κερδίσει από τη δραστηριότητα του στον εκδοτικό χώρο. Σήμερα, όμως, έχουν αλλάξει οι συνθήκες...

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο χοντρή αρπακτή