ΓΙΑΝΝΑ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΙ-ΒΙ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Γιάννα Αγγελοπούλου, Βαγγέλης Μαρινάκης και Παύλος Γιαννακόπουλος φέρονται να έχουν οριστικοποιήσει τις αποφάσεις τους για είσοδο στον τηλεοπτικό χώρο εν όψει της αναμόρφωσης του τοπίου στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Το νομοσχέδιο για την προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκχώρηση των αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου.

Το πολιτικό πλαίσιο της πολιτικής που θέλει να ασκήσει στον χώρο των ΜΜΕ έδωσε προ μερικών εβδομάδων από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρυθμίσει συνολικά το τοπίο στα ιδιωτικά ΜΜΕ και να περιορίσει την «ασυδοσία» των ολιγαρχών που όπως είχε αναφέρει «νέμονται χωρίς να πληρώνουν» το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπονται μόνο τρεις ή τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αφού όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς οι σταθμοί είναι ζημιογόνοι και η διαφημιστική αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμα:

Η αιτία που η Ζωή έκοψε τον Ταγματάρχη