ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Χάσαμε την ευκαιρία. Αρακτοί μπροστά στην τηλεόραση να απολαύσουμε ρεσιτάλ Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη και των άλλων κατηγορούμενων συντρόφων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Δεν μας κάνει το κέφι η κυρία εισαγγελέας. «Δεν χρειάζεται να καλυφθεί η δίκη ραδιοτηλεοπτικά». Αυτό απεφάνθη η κυρία. Το κοινό θα πληροφορείται τι συμβαίνει στη δίκη από τους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζουν σαν «ιστορική» τη δίκη και αμέσως έθεσαν θέμα να μεταδίδεται από τα ηλεκτρονικά μέσα. Διαφορετικά, πιθανόν να προκληθεί θέμα ακυρότητας της δίκης!

Η εισαγγελίνα, όμως, τη βλέπει διαφορετικά τη δουλειά. Αν μπουν οι κάμερες και τα μικρόφωνα στο δικαστήριο τότε δεν διασφαλίζονται ομαλές συνθήκες δίκαιης δίκης! Ακόμα, αποκλείστηκε η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη, διότι, λέει, θα εμποδιστεί η απονομή της Δικαιοσύνης. Γιατί, όμως;

Επειδή, κατά την κυρία εισαγγελέα, υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί η συμπεριφορά των παραγόντων της δίκης. Τι σημαίνει αυτό;

Ο Κασιδιάρης π.χ. ή, κάποιος δικηγόρος τη μίας και της άλλης πλευράς γνωρίζοντας ότι τους «παίρνει» η κάμερα να το ρίξουν στο show, να κάνουν θεατρινισμούς. Γιατί όχι και κάποια κυρία από την έδρα, η πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, να παρεμβαίνει περισσότερο απ' όσο χρειάζεται, διότι θα γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει πιο έντονη την... τηλεοπτική της παρουσία.

Μια ακόμα απαγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν θα τηρούνται ηχογραφημένα πρακτικά. Δεν χρειάζονται, κατά την κυρία εισαγγελέα, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η διερεύνηση της υπόθεσης. Κι αυτή την εισαγγελική απόφαση οι χρυσαυγίτες την βλέπουν στραβά. Εντάξει, δεν πρόκειται για τη Δίκη της Νυρεμβέργης, όμως ακόμα και στις δίκες για ένα διαζύγιο ηχογραφείται η διαδικασία. Θα έπρεπε να επιτραπεί η ηχογράφηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια η διαφορά του Τσίπρα από τον Ανδρέα