ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΚΙ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς. Έτσι και η 26 χρονη ιδιοκτήτρια του Σκορπιού Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη Ρώσου μεγιστάνα και σύντροφος επίσης πάμπλουτου επιχειρηματία, αποφάσισε να το παίξει Τζάκι Ωνάση. Κατ’αρχήν, θα παντρευτεί και αυτή στο Σκορπιό, στις 21 Οκτωβρίου, ακριβώς 47 χρόνια από τις 20 Οκτωβρίου 1968, όταν η Τζάκι Μπουβιέ-Κένεντι παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ένας ευφάνταστος θα υποστήριζε ότι η Εκατερίνα διάλεξε ακόμη και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα του γάμου της. Η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες στα βορειοδυτικά, ίδιες καιρικές συνθήκες με την ημέρα του γάμου της Τζάκι, οπότε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης πάνω στην πολυτελή θαλαμηγό «Christina», ξέσπασε μια τρομερή καταιγίδα.

Πριν από ένα χρόνο η πανέμορφη Ρωσίδα φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «Paris Match» σε στυλ που θύμιζε Τζάκι. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ήταν αρκετά αποκαλυπτική για το εύρος του θαυμασμού της στην προσωπικότητα της γυναίκας του Ωνάση.

«Η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση ήταν η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της μόδας. Μια γυναίκα μοντέρνα, πάντοτε κομψή, χωρίς να ακολουθεί "δουλικά" τις τάσεις της μόδας. Το χαρακτηριστικό της στυλ "μετατράπηκε" σε διακριτικό τρόπο ντυσίματος. Αγαπούσε τις τέχνες και απέδειξε ότι ήταν πολύ εφευρετική. Η Τζάκι έδειξε αποφασιστικότητα, μεγάλο κουράγιο και δύναμη σε όλη τη διάρκεια των δυσκολιών που αντιμετώπισε στη ζωή της και αποτελεί παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο».

Η Εκατερίνα θαυμάζει και τον Ωνάση, εκτιμώντας ότι είχε πολλά κοινά σημεία με τον πατέρα της. Κοινά σημεία έχει και η ίδια με την κληρονόμο των Ωνάσηδων Αθηνά. Ένα από αυτά, η αγάπη για την ιππασία ήταν η αιτία για την αγορά του Σκορπιού από την οικογένεια του Ρώσου ολιγάρχη.

«Η Αθηνά Ωνάση, η οποία κληρονόμησε το νησί, ασχολείται με την ιππασία, όπως και εγώ άλλωστε. Σε κάποια στιγμή της είχα πει ότι αν ποτέ αποφασίσει να αποχωριστεί το νησί να με ενημερώσει άμεσα. Γνώριζε λοιπόν το ενδιαφέρον μου, να προχωρήσω δηλαδή στην αγορά του Σκορπιού. Είμαι ευτυχής που ήρθε σε εμένα όταν ένιωσε πως έφθασε τελικά η στιγμή να πουλήσει το νησί».

Διαβάστε ακόμα:

Ολα τα ονόματα των νέων καναλαρχών