ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ... ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Να μπούμε στα βαθειά νερά. Μας διαβάζουν και άτομα που γουστάρουν τις βουτιές μακριά από τις παραλίες. Επειδή Νο1 ζήτημα είναι η διαπλοκή, η διαπλοκή της διαπλοκής, με την ευκαιρία και της αδειοδότησης σε 4 ιδιωτικά κανάλια. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Να μιλήσουμε συγκεκριμένα, όχι ακαδημαϊκά, θεωρητικά και αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος. Το mega ήταν ο μεγάλος στόχος του Σύριζα. Ότι το κανάλι των μεγαλοεκδοτών έπαιζε χοντρά τη διαπλοκή.

Πράγματι, οι ιδιοκτήτες του mega οφελήθηκαν προσωπικά, όχι εταιρικά, με τη δύναμη του καναλιού. Με την υψηλή του τηλεθέαση. Με το πολύ δυνατό του Δελτίο Ειδήσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα χρόνια, μ' αυτήν και την άλλη κυβέρνηση, το mega έκανε στημένη δημοσιογραφία. Σε καμία περίπτωση!!! Πρέπει να είναι εντελώς της πλάκας μηντιάρχης ο διαπλεκόμενος αν παίζει «σημαδεμένα» ως καναλάρχης.

Η ισχύς της διαπλοκής του μηντιάρχη είναι να αφήνει εντελώς ελεύθερα τους δημοσιογράφους. Τους πανελίστες. Τους σχολιογράφους. Αν, απεναντίας, το κανάλι είναι ξεφωνημένο, αν έχει δείξει προτίμηση προς την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, τότε είναι εκτός διαπλοκής.

Η μηντιακή διαπλοκή στηρίζεται στην απειλή! Θα σε πηδήξω, πρωθυπουργέ, υπουργέ, αν δεν το κάνεις αυτό που θέλω. Είμαι αντικειμενικό μέσο, άρα τα στοιχεία που βγάζω στον αέρα, και θα σε ξεπατώσουν και δεν θα με κατατάξουν στους αντιπάλους σου. Θα σου κάνω δύσκολη τη ζωή, κύριε πολιτικέ, διότι αυτό είναι το... καθήκον ως μέσο. Διότι αυτό είναι το λειτούργημα μου, να ενημερώνω τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμα:

Το καψόνι του Τσίπρα στους νταβτζήδες