ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

 

Ρεζίλι των σκυλιών έγιναν οι κύριοι που έλαβαν μέρος στην ξεφτυλιστική γι' αυτούς διαδικασία της κυβέρνησης Τσίπρα, προκειμένου να πάρουν άδεια για κανάλι. Το λιγώτερο είναι ντροπή κοτζάμ επιχειρηματίες με άγνωστο νούμερο εκατομμυρίων στην άκρη να αποδέχονται να φυλακιστούν τρία μερόνυχτα. Να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο, με τις οικογένειές τους, με τις μπίζνες τους.

Κι όλα αυτά γιατί, μάλιστα νομιμοποιώντας μία παράνομη διαδικασία; Για να πάρουν άδεια τηλεοπτικής συχνότητας την οποία, μάλιστα, την χρυσοπλήρωσαν. Έχουν, λοιπόν, δίκαιο αυτοί που μιλάνε για το «μήνυμα» του Τσίπρα που πάντα ψάχνεται να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία προκειμένου να... αποδείξει ότι είναι κυβέρνηση της αριστεράς.

Ότι ο πρωθυπουργός ταπείνωσε τις καπιτάλες. Τους νταβατζήδες της δημόσιας ζωής. Αυτούς που με τα πακέτα τους θέλουν να έχουν το επάνω χέρι. Να κουμαντάρουν τα μέσα, να επηρεάζουν την πολιτική, αλλά και την κοινή γνώμη.

Ποιος διαφωνεί ότι οι «νταβατζήδες» ξεσκεπάστηκαν; Ότι οι νταβατζήδες και οι υποψήφιοι νταβατζήδες, όπως άρχισαν να αποκαλούν τους διαπλεκόμενους επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αυτοεπιβεβαιώθηκαν στο παζάρι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, με τα υπέρογκα ποσά που έσπρωξαν.

Σπάσανε τα κοντέρ των προβλέψεων. Κυριακού και Μαρινάκης πρόσφεραν περισσότερο από 74 και 75 εκ. ευρώ! Τρελά λεφτά. Που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν... επένδυση! Και αφού οι νέοι καναλάρχες δεν είναι... επενδυτές, τι άλλο είναι παρά καραμπινάτοι νταβατζήδες. Οι και γαμώ τους διαπλεκόμενους. Ποντάρουν, δηλαδή, στο κανάλι που θα είναι σίγουρα ζημιογόνο, που θα παίζει σε μία ανασφαλή αγορά, να «κερδίσουν»... σκοπιμότητες άλλου είδους.

Στέκει, όμως, ότι πράγματι ο Τσίπρας πέρασε το «μήνυμα» πως θα κάνει δύσκολη της ζωή των μεγαλοεπιχειρηματιών με τον διασυρμό που διέπραξε στους ένδεκα υποψήφιους καναλάρχες; Μαλακίες. Μία αληθινά κι όχι αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος αριστερή κυβέρνηση δεν το ρίχνει στους γελοίους εντυπωσιασμούς. Ούτε μειώνει προσωπικά μεγαλοεπιχειρηματίες και να τους τα παίρνει χοντρά, έτσι κι αλλοιώς.

Στο φινάλε ο βρώμικος πόλεμος ενάντια των επιχειρηματιών δεν ωφελεί, δεν ντοπάρει την ελπίδα για την ανάκαμψη της οικονομίας. Για να μιλήσουμε σοβαρά.

Διαβάστε ακόμα:

Μέσω Μαρινάκη «παιχνίδι» ο Βαρδινογιάννης