Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ... ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

Έχει περάσει το «μήνυμα» από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στα στελέχη και τις φίρμες του star ότι «κάτι ετοιμάζεται». Ότι το κανάλι δεν θα κατεβάσει ρολά. Πράγματι, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και διοικητικοί είναι στο «περίμενε», ενώ αρκετοί εργαζόμενοι ψάχνονται να δουλέψουν στο κανάλι του Μαρινάκη.

Σημειώνω ότι το star, που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο, έχει τις περισσότερο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα για τη λειτουργία καναλιού και την παραγωγή τηλεοπτικού προϊόντος. Γι' αυτό, άλλωστε, οι άνθρωποι που πλησίασαν τον Ιβάν Σαββίδη του πρότειναν να «συνεργαστεί» ο καινούργιος καναλάρχης με το βαρδινογιαννέικο.

Η τηλεόραση δεν είναι... Παναθηναϊκός. Τι σημαίνει αυτό; Κάποια στιγμή η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στο ποδόσφαιρο και την ομάδα. Όχι και στην τηλεόραση! Δεν εγκαταλείπει την υπόθεση κανάλι ο Βαρδινογιάννης. Και δεν είναι επειδή έχει γίνει μια χοντρή επένδυση στο star.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι ο πρώτος μη παραδοσιακός εκδότης που το 1982 απέκτησε καθημερινή εφημερίδα, την ιστορική «Μεσημβρινή». Καπάκι μετά από λίγους μήνες εκδότης έγινε ο Άρης Βουδούρης πρώτα με την Εγνατία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με τον Ελεύθερο Τύπο. Ακολούθησε ο εφοπλιστής Αριστείδης Αλαφούζος, πατέρας του προέδρου του Παναθηναϊκού, που απέκτησε το 1988 την Καθημερινή από τον απατεώνα Κοσκωτά, ο οποίος είχε αγοράσει την εφημερίδα από την Ελένη Βλάχου.

Έχασε πολλά λεφτά με την Μεσημβρινή ο Βαρδινογιάννης και γι' αυτό ένας βουλευτής είχε πει τη μεγάλη κουβέντα: «Θα μπορούσαν να εξαγοράσουν όλους τους δημοσιογράφους με τα λεφτά που ξόδεψαν οι Βαρδινογιάννηδες στη Μεσημβρινή».

Επί του θέματος. Πέφτει πολύ κλάμα στο star. Οικογενειάρχες θα μείνουν χωρίς δουλειά με το προβλεπόμενο κλείσιμο του καναλιού. Άσχετο αυτό. Στο βαρδινογιαννέικο υπάρχει έντονη κινητικότητα. Μόνον παθητική δεν είναι η στάση τους στις κόντρα γι αυτούς εξελίξεις σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος κάνει πλάκα με τα κανάλια;