ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ

 

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Όχι, δεν τα λες καλά, αποδυτηριάκια. Μιλάει ο χάλιας. Έχει το κατακτημένο δικαίωμα της ψήφου, της άποψης. Τέλος πάντων της ελευθερίας του λόγου. Όταν δεν συμφέρει τον χάλια το ένα συν ένα ίσον δυο, θα πει πως είμαι λάθος. Στημένος.

Με τον χάλια δεν έχεις να πεις τίποτα. Είσαι ύποπτος αν τον νομιμοποιήσεις δίνοντας του απάντηση. Πολύ περισσότερο αν προσπαθήσεις να του εξηγήσεις, και το χειρότερο να του απολογηθείς. Ύποπτος, βέβαια, διότι αν θες νταραβέρι με τον χάλια, τότε κάπου αποβλέπεις. Να σκέπτεσαι πως να τον πάρεις με το μέρος σου. Ποιον; Τον χάλια.

Τι να πεις με κάποιον που σε βγάζει σκάρτο διότι που το βρήκες, σου λέει, ότι ένα κι ένα κάνουν δύο; Και γιατί, πονηρέ αποδυτηριάκια, παραμυθιάζεις τον κόσμο.
Να, γιατί από την πρώτη ημέρα που έσκασε μύτη ο αποδυτηριακιας, από το 1982, δεν απαντάει σε “σχόλια”. Ελεύθερος ήταν πάντα ο καθένας να εκτεθεί, να πει τα δικά του, να τα δει και δημοσιευμένα, όμως διάλογος δεν παίζει. Ο διάλογος απαιτεί Λόγο. Εάν ο άλλος δεν έχει λόγο, ό,τι ισχυρίζεται στερείται λογικής, κυκποφορεί χωρίς επιχειρήματα, τον αγνοείς..

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Όχι, σου λέει, δεν κάνουν δύο, και μη σ’ ενδιαφέρει πόσο κάνουν, να κοιτάς τη δουλειά σου και άσε μας ήσυχο.
Ένα κι ένα κάνουν όσο θέλω. Ο ορισμός του χάλια.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ