Η ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΟΝΤΡΑΣ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ

 

Αυτά γίνονται μόνο σε ''χώρα γειτονιάς''. Σε κράτος, δηλαδή, σαν και το δικό μας, όπου δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στους φορείς κρατικής εξουσίας, Βουλή, Δικαιοσύνη, Αστυνομία. Μια κοινωνία χαρακτηρίζεται και από τις μη κρατικές εξουσίες, οι οποίες έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα, π.χ. Ένωση Συντακτών, Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων κ.α.

Όταν ξεσπάει ένα σκάνδαλο που θίγει την τσέπη των πολιτών και διασύρει τις κυβερνήσεις είναι η απόλυτη καραξεφτύλα η δημόσια λέρα να παίζεται σε προσωπικό επίπεδο. Ο Νίκος Χατζηνικολάου να λέει εγώ είμαι καθαρός, ο βρώμικος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο καναλάρχης του σκάι να λέει Εγώ είμαι υπεράνω υποψίας, ψάξτε τον Χατζηνικολάου.

Το αίσχος δεν είναι οι επιθέσεις των δυο ανδρών, δημόσια ο ένας σε βάρος του άλλου, αλλά η σιωπή, η μούγκα όλου του συστήματος των ΜΜΕ. Λες και οι βαρειές κατηγορίες του Χατζηνικολάου στον Αλαφούζο και του Αλαφούζου στον Χατζηνικολάου δεν αφορούν κανένα άλλο. Πρόκειται περί μιας... προσωπικής κόντρας.

''Γιαννάκη, βγάλε το σκασμό'' συστήνει ο Χατζηνικολάου στον Αλαφούζο. Επειδή σε έγγραφο του FBA, το οποίο εισαγγελέας κατέθεσε στη Βουλή, ο Χατζηνικολάου εμφανίζεται σε ρόλο τσάτσου ανάμεσα σε στέλεχος της Novartis και υπουργών. Το θέμα έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων του σκάι και ο Χατζηνικολάου χαρακτήρισε ''κωλόχαρτο'' το έγγραφο των αμερικάνικων υπηρεσιών.

Το ζήτημα είναι γιατί το... κωλόχαρτο δεν θεωρήθηκε είδηση από κανένα άλλο κανάλι και καμιά εφημερίδα, εκτός της Καθημερινής, του ομίλου Αλαφούζου. Επειδή πρόκειται περί... προσωπικής διένεξης δυο εκδοτών. Αν αύριο τα βρουν μεταξύ τους, δεν δώσουν συνέχεια στα δικαστήρια, όπως απειλούν, κι αυτό θα ξεχαστεί. Θα περάσει στα αζήτητα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ... ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ