ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 
Συμφωνώ εκατό τα εκατό. Γιατί έγινε ο σεισμός στην Κρήτη. Δεν θέλει ερώτημα. Το πράμα είναι ξεκάθαρο. Μιλάει μόνο του. Γκρέμισαν ένα εκκλησάκι και ο Θεός έδωσε την απάντηση του. Α, έτσι είσαστε; Πάρτε για πρώτη δόση ένα σεισμό, και μετά βλέπουμε.
Θεός είναι αυτός, όχι παίξε γέλασε. Ούτε ανύπαρκτος είναι, ούτε νεκρός. Περισσότερο απ' όλο το σύμπαν, από τα σύμπαντα όλα, έχει στραμμένο το μάτι του, την ματάρα του εδώ στη γη. Τα πάντα παρακολουθεί.
Ο Γιώργος Παρασκευάς μου έλεγε τα δικά του. Ο Κύπριος γκουρού ήταν δοσμένος στον Θεό της αγάπης. Αρνιόταν κάθε σκέψη ότι είναι τιμωρός, εκδικητικός. Δεν κολλάνε αυτά στον Θεό, έλεγε. Μια άλλη προσέγγιση στο θείο, στον Θεό είναι πως ό,τι έπραξε, το έπραξε και καθάρισε. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να πασχίζει για κάτι περισσότερο, άρα ο πιστός, ο ένθεος είναι εκείνος που οφείλει να κάνει τούτο και το άλλο για τη σωτηρία του.
Να μιλήσουμε σοβαρά. Είναι να γελάς, είναι να σε προκαλούν αυτοί που μιλάνε για θεία δίκη και ρίχτερ θεϊκής οργής στην Κρήτη. Έχεις να κάνεις για γελωτοποιούς της θρησκείας. Επειδή θέλανε να φτιάξουν αεροδρόμιο πάρτην κάτω την εκκλησούλα της αγίας Παρασκευής. Θύμωσε ο Θεός και διάταξε να κουνηθεί η γη. 
Φοβερά πράγματα. Και έγινε η... αποκάλυψη. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Ο ίδιος ο Θεός το είπε στο αυτί του ρεπόρτερ κι έτσι έγινε το... αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο. Στάνταρ για το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση.  
Διαβαστε ακομα:

Ο ΝΕΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑΣ