ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Στην Ουκρανία και την Ρωσία η πλειοψηφία του λαού υποφέρει, λέει το ΚΚΕ, διότι σ' αυτές τις δύο χώρες υπάρχουν συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τις οποίες προκάλεσαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές το 1991.

Φοβερά πράγματα. Οι άνθρωποι, εκεί στον Περισσό, δεν παίζονται. Ζουν στον δικό τους κόσμο, λένε αυτά που νομίζουν πως οφείλουν να πουν σα κομουνιστικό, δηλαδή διεθνιστικό κόμμα, αδιαφορώντας εντελώς σε ποιους απευθύνονται, αν έχουν επαφή με τον κόσμο.

Μιλάμε για καραμπινάτη ποδοσφαιρική στάση. Ο Ολυμπιακός π.χ. είναι καλός, ο Παναθηναϊκός είναι κακός. Τελειώσαμε. Δεν σου λένε αυτό είναι το σωστό, αυτό το λάθος, οπότε όποιος ακολουθεί το σωστό, όποιος αποφεύγει το λάθος, είναι ο άξιος να χειροκροτηθεί. Όχι, αυτό. Ο Παναθηναϊκός π.χ. είναι ο καλός, ό, τι κι αν κάνει, ο Ολυμπιακός είναι η μαύρη αντίδραση.

Αυτό είναι η επανάσταση, αυτό η αντεπανάσταση. Τελειώσαμε. Η επανάσταση είναι το κομουνιστικό κόμμα, αδιάφορο αν έχει ανίκανους, απατεώνες,διεφθαρμένους. Δεν υπάρχει θέμα κριτικής, αξιολόγησης. Όχι τέτοια πράγματα. Τα λαμόγια που κυβερνούσανε στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης με τη φανέλλα των Κ.Κ. ήταν η επανάσταση. Τελειώσαμε. Όποιοι ήρθαν μετά είναι αντεπανάσταση. Τελειώσαμε. Τόσο απλά. Τόσο ποδοσφαιρικά.

«Η απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία στην Ρωσία θα εγκλωβίσει εκατομμύρια εργαζόμενους σε μία αντιπαράθεση σε εθνοτική βάση» αποφαίνεται το ΚΚΕ, που έκανε το καθήκον του πάλι, σαν αμειβόμενος οργανισμός από το ελληνικό δημόσιο, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Διαβάστε ακόμα:

«Δική μας η Ουκρανία» λένε οι Ρώσοι