ΣΤΟ ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Δεν είμαστε ναζιστές στη Χρυσή Αυγή, λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Δεν επιτρέπεται να μιλάει έτσι ένας Κασιδιάρης. Τον θέλω επιθετικό τον παίκτη, ορμητικό, του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Όχι της σχολής του καταραμένου Ελένιο Ερέρα.

Μια παρένθεση, να μου επιτραπεί. Αν είναι δυνατόν, ο αρχιερέας τον κατενάτσιο να είναι Αργεντινός. Να προέρχεται από την Λατινική Αμερική κι όχι την Βόρεια Ευρώπη, που αντιμετώπισε με συστήματα και τεχνοκρατικά την «τακτική» στο ποδόσφαιρο. Και μετά τον Ερέρα προέκυψε ο χειρώτερος, ο Κου-Κλουξ-Κλαν χωρίς κουκούλα Ζοζέ Μουρίνιο, επίσης λατίνος. Επιστροφή στον Ηλία Κασιδιάρη.

Δεν είμαστε ναζιστές, λέει. Τι έπρεπε να πει; Εγώ θα σου πω. Στην Χρυσή Αυγή είμαστε τόσο ναζιστές, όσο παραμύθι φούρναρης σοσιαλιστές είναι στο ΠΑΣΟΚ, όσο μαϊμού κομουνιστές είναι στο ΚΚΕ, όσο της πλάκας αριστεροί είναι στον Σύριζα, όσο δεξιοί της καρπαζιάς είναι στη ΝΔ.

Λόγια. Δεν είμαστε ναζιστές, λέει ο Κασιδιάρης. Δεν χαιρετάμε όπως οι ναζιστές, αλλά όπως αυτοί που αντιστάθηκαν στους ναζιστές. Είπαμε. Λόγια. Με το στόμα ό,τι θες λες.

Να μην ασχοληθούμε τι κάνει ο παίκτης, η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Όχι, αυτό. Να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τι λέει ο καθένας. Για τον ίδιον και για τους αντιπάλους του. Έτσι παίζεται το έργο. Τι λέει ο Κασιδιάρης, ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο κάθε. Λόγια. Ατέλειωτα λόγια. Ασταμάτητα λόγια. Αυτοί είμαστε. Αυτοί δεν είμαστε. Αυτά θέλουμε. Αυτά δεν θέλουμε. Λόγια. Μόνον λόγια.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεταιράκι του Χίτλερ, διαφορετική τρέλλα ο Μουσολίνι