ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

 

Σα σήμερα πριν 70 χρόνια έγινε η περίφημη Απόβαση στην Νορμανδία, όπως λένε στα επίκαιρα, και το ημερολόγιο έγραφε 6 Ιουνίου 1944. Ποιο είναι το νόημα να επαναφέρουμε στη μνήμη μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση, τη μεγαλύτερη εισβολή από θαλάσσης, που έδωσε τέλος στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο;

Σήμερα είμαστε αντίπαλοι, αύριο σύμμαχοι. Αυτό είναι. Χθες είχαμε τακιμιάσει εναντίον κοινού εχθρού, μεθαύριο θα σκοτωθούμε οι δύο μας. Έτσι ήταν, πάντα έτσι ήταν. Πάντα έτσι θα ‘ναι. Κι όχι μονάχα στον πόλεμο. Μαζύ και χώρια οικονομικά, εμπορικά, ιδεολογικά, πολιτικά.

Operation Overland ονομάστηκε το μπουκάρισμα στα παράλια της Γαλλίας των συμμαχικών δυνάμεων εκείνη την ημέρα, κώδικα D-Day.Στις 19 Αυγούστου όταν το αντιχιτλερικό μπλοκ με επικεφαλής του Αμερικάνο στρατάρχη Ντουαϊτ Αϊζενχάουερ πέρασε τον Σηκουάνα, τότε τέλειωσε το έργο.

Τέλειωσε; Μόνον στο σινεμά τέλειωσε ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος με ηττημένη την Γερμανία.
Δεκάδες οι ταινίες που γυρίστηκαν με ιστορίες από την Απόβαση στη Νορμανδία. Ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα, από τις 20 Αυγούστου 1944 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, χωρίς μπαμ μπουμ, χωρίς κανόνια και τανκ, που αυτά μόνο τα πουλάνε, δεν τα χρησιμοποιούν απαραιτήτως.

Διαβάστε ακόμα:

Εβραζε το πατριωτικό τους αίμα