H ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

 

Για τα απρόοπτα, πιο σωστά τα ευτράπελα που έχουν συμβεί στους ανασχηματισμούς των υπουργών θα άξιζε, μα την αλήθεια, να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο. Ευτράπελα, βεβαίως, διότι αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά ο ανασχηματισμός είναι μία φαιδρή ιστορία. Ένα κοροϊδιλίκι. Ό, τι δήθεν κάτι αλλάζει. Κάτι θα αλλάξει. Ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει την ομάδα για να παίξει καλύτερη μπάλλα.

Μακράν αυτό που γελοιοποιεί την υπόθεση Ανασχηματισμός είναι η περίπτωση επιλογής ενός υφυπουργού από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε να το λέει και να το διασκεδάζει κάθε φορά που θυμόταν το περιστατικό. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Μία παρένθεση. Ήταν τόσο παραμύθης ο Ανδρέας Παπανδρέου που τον ανασχηματισμό τον έλεγε “αναδόμηση”. Ο άνθρωπος έκανε την πλάκα του, όμως όλη η Ελλάδα τον είχε πάρει στα σοβαρά, ότι κάνει “αλλαγή”. Έτσι που λες. Σαν πρωθυπουργός ο Ανδρέας δεν ανασχημάτιζε, δεν άλλαζε το σχήμα της κυβέρνησης, αλλά το αναδομούσε, άλλαζε τις δομές.

Μια φορά, λοιπόν, έκανε υφυπουργό βουλευτή της Βορείου Ελλάδος παγκοσμίως άγνωστο. Και ο μακαρίτης ο Κατσιφάρας τον ρώτησε: “Πρόεδρε, καλά τους άλλους, αυτόν τι τον ήθελες;”. Έριξε ένα χαμόγελο ορθάνοικτο πρώτα ο Παπανδρέου, εκείνο το χαμόγελο που φοράνε οι αλκοολικοί, και είπε:
-Να δεις τι χαρά έκανε!!!

Φοβερό. Το ότι του προσέφερε την απρόσμενη χαρά του ο ανύπαρκτος στο άκουσμα της ενεργοποίησής του, ήταν υπεραρκετό για τον Ανδρέα. Άξιζε τον κόπο που τον... πέτυχε.

“Τον γνωρίζεις, πρόεδρε, στον είχε συστήσει κάποιος..., ο Άκης, ο Λαλιώτης, ο Γεννηματάς;”.

-Όχι, στην τύχη τον πήρα τηλέφωνο, είδα το όνομά του στη λίστα των βουλευτών.

Διαβάστε ακόμα:

Αδικία με τον Αδωνη Γεωργιάδη