ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Είμαι παντρεμένος και θέλω να χωρίσω. Το σκέπτομαι, δηλαδή. Εσύ, τι δουλειά έχεις να μου πεις ότι αν τελικά πάρω διαζύγιο θα κάνω μαλακία. Ότι η μαλακία είναι να συνεχίσω να ζω παντρεμένος, μάλιστα με την συγκεκριμένη γυναίκα. Σε ρώτησα; Όχι. Τότε γιατί λες την άποψή σου, τι είναι το καλύτερο για μένα. Να χωρίσω, να μη χωρίσω.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει το δημοψήφισμα που αφορά τη ζωή περισσότερων από 5,2 εκατομμυρίων Σκωτσέζων. Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου θα αποφασίσουν αν μετά από 307 χρόνια θα συνεχίσουν να είναι τακίμι με την Αγγλία ή, θα ανεξαρτητοποιηθούν. Κάποιοι άλλοι, εκτός Σκωτίας, όχι Σκωτσέζοι, γιατί εκφράζουν ελπίδες, φόβους και πάσχουν για το καλύτερο της Σκωτίας;

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχε θέμα. Οι Σκωτσέζοι θα ψήφιζαν να παραμείνουν ως έχει η σχέση τους με την Αγγλία. Ξαφνικά η βελόνα τρελλάθηκε και το “Όχι” πλησίασε ποσοστιαία το “Ναι”, σχεδόν έγινε μία η άλλη. Όταν πια κατάλαβαν οι μαλάκες οι Άγγλοι ότι η δουλειά βρωμάει σήκωσαν σ' όλα τα δημόσια κτίρια στο Λονδίνο τη σκωτσέζικη σημαία με τον σταυρό του αγίου Ανδρέα!

Είναι για τα πετρέλαια. Και το φυσικό αέριο που κι αυτό βγαίνει από τη θάλασσα της Σκωτίας. Ποιος ασχολείται αν οι Σκωτσέζοι θα έχουν την ίδια βασίλισσα, αυτήν της Αγγλίας, την Ελισάβετ, είτε ψηφίσουν “ναι”, είτε “όχι”. Το ζητούμενο είναι η κονόμα. Κι αν η Σκωτία θα αλλάξει νόμισμα. Κι αν θα ζητήσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι αν υπερισχύσει το “Όχι” τότε η Σκωτία θα βρεθεί εκτός κοινότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Η κόντρα των δυο Σερ