Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Πηγή: Intime
 

O Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη ξαφνική στροφή των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος στο αναπηρικό καροτσάκι σε μία επίδειξη άκρατου ηγεμονισμού άδειασε όχι μόνο τον Σαμαρά, αλλά και αυτήν τη Μέρκελ, που πριν λίγες εβδομάδες είχε υποδεχθεί στην καγκελάρια τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον Σαμαρά που η γερμανίδα τον άκουγε να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν χρειαζόταν νέο πακέτο και πως μπορούσε να σταθεί μόνη της στις αγορές.

Θυμίζω ότι η Αγγέλα μας δεν αποθάρρυνε τότε τον συνομιλητή της, τον Σαμαρά ο οποίος αργότερα, στην Αθήνα, είχε κάθε λόγο να φουσκώσει το μενού των εξαγγελιών για φοροαπαλλαγές και άλλες παροχές. Αυτά, όμως, μέχρι που ο Γκίκας Χαρδούβελης συνάντησε στο Παρίσι αυτή την κουφάλα τον Σόιμπλε.

Χαρδούβελης: "Θέλουμε ανάσες για να διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα".

Σόιμπλε: "Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά σας, ούτε καν οι ανάγκες σας για τις εκλογές. Τελειώστε με όσα έχετε δεσμευτεί".

Χαρδούβελης: "Θέλουμε να τελειώσουμε με το μνημόνιο και να βγούμε στις αγορές".

Σόιμπλε: "Η χώρα σας δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές και δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο χωρίς νέο πρόγραμμα. Φοβόμαστε ότι χωρίς αυστηρή επιτήρηση θα ξαναρχίσετε την παροχολογία".

Φοβερά πράγματα. Μας έχουν πάρει πρέφα, από πότε; Εδώ και ένα τέταρτο. Παρακάτω. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η στάση αυτή του Σόιμπλε εκφράζει την πρόθεση και των άλλων ευρωπαίων να μη διστάσουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους Έλληνες. Αν γλιστρήσουν, αν πάρουν το στραβό δρόμο, δηλαδή αν δεν εφαρμόσουν αυτά που τους ζητάνε.

Ταυτόχρονα, όμως, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, Σόιμπλε και οι άλλοι σκληροπυρηνικοί των δανειστών μας στέλνουν μήνυμα προς κάθε Ευρωπαίο «αντάρτη» για το τι μπορεί να πάθει κάθε απείθαρχος εταίρος, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μπέπε Γκρίλο, και Λεπαίν Φάραζ, αλλά και οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές.

Διαβάστε ακόμα:

Η Γιάννα εξέθεσε τον Τσίπρα!