ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

πηγή: Fosphotos
 

Καλημέρα! Λες; Έχεις εκλογές και θα σου βγει κακή ημέρα, δύσκολο. Αλλοίμονο κι αν στήνονται οι κάλπες για το χειρώτερο, πάντα συμβαίνει το σπουδαίο τούτο γεγονός να φέρνει το καλύτερο. Μιλάει η Ιστορία. Ευτυχώς, λοιπόν, που γίνονται εκλογές και κάθε φορά βγαίνουμε πιο δυνατοί, πιο υγιείς και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον.

Δημοκρατία. Λαϊκή κατάσταση. Ψηφίζουμε αντιδημοκρατικά, όμως; Ακριβώς διότι υπάρχει δημοκρατία και στις εκλογές ψηφίζουν πολίτες με αντιδημοκρατική βούληση. Τι εννοώ;

Δημοκρατικά ψηφίζω όταν μ' ενδιαφέρει το καλό του Δήμου. Του συνόλου, δηλαδή. Πώς, όμως, να προέλθει το καλό, το γενικό καλό, όταν ο πολίτης βλέπει κακούς. Κακός και επικίνδυνος είναι ο Σύριζα, λένε οι νεοδημοκράτες. Κακιά και αποτυχημένη είναι η ΝΔ, λένε όλοι όσοι έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν Σύριζα.

Ύστερα είναι και το άλλο με τη Δημοκρατία. Παίζει απαραιτήτως η ελευθερία. Δεν μπορείς να μιλάς για δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς να κυριαρχεί η ελευθερία στην επιλογή της ψήφου. Να, όμως, που το 90% θα ψηφίσει όχι ελεύθερα, αλλά υπό το κράτος του φόβου. Θα επιλέξει αυτό ή, το άλλο κόμμα για να καταψηφίσει το ένα απ' αυτά, όχι για να ψηφίσει, υπό το κράτος του τρόμου τι μέρα ξημερώνει από την επομένη των εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα απέραντο εκλογικό φρενοκομείο